06 apr. 2022 | 15:55

Următorul pas spre globalizare și incluziune: Snapchat te învață limbajul semnelor

ACTUALITATE
Următorul pas spre globalizare și incluziune: Snapchat te învață limbajul semnelor

Snapchat pare să nu-și fi încheiat misiunea de a-i învăța pe utilizatorii săi cum să comunice folosind limbajul semnelor. Ba chiar, recent, a adus și anumite actualizări, în acest sens, menite să îmbunătățească sistemul.

Serviciul de social media a introdus ASL Alphabet Lens care, după cum sugerează și numele, extinde semnificativ experiența de învățare a limbii semnelor (valabil pentru vorbitorii de limbă engleză, dar și pentru cei care înțeleg).

Așadar, în cazul în care vei vrea să faci asta, vei putea învăța în continuare cum să îți scrii numele folosind litere individuale. În plus, de acum vei putea, de asemenea, să exersezi alfabetul ASL, dar și să te distrezi cu două jocuri interactive ce au menirea de a-țu testa cunoștințele acumulate.

Snapchat vine în ajutorul persoanelor cu deficiențe de auz, dar și în ajutorul tuturor celor care vor să învețe limbajul semnelor

Ca și înainte, Snapchat folosește tehnologia AI de la SignAll (inclusiv viziunea computerizată și învățarea automată) pentru a-ți recunoaște gesturile mâinilor. Compania s-a bazat exclusiv pe membrii unei echipe ce este formată din persoane cu dizabilitate în ceea ce privește deficiențele de auz, pentru a pune la cale proiectul, astfel încât noțiunea de perfecțiune să fie atinsă cât mai rapid.

Poți folosi obiectivul cu pricina pe Android și iOS fie prin scanarea codului Snapcode, fie căutând „ASL Alphabet” în Lens Explorer. Pentru Snapchat, obiectivul rămâne același: este vorba despre utilizarea realității augmentate pentru a ajuta mai mulți oameni să comunice online și, desigur, pentru a extinde audiența Snapchat în acest proces menit să ne aducă pe toți, indiferent de dizabilitate, împreună.

Se poate spune că acest nou pas, pe care rețeaua de socializare l-a făcut, este unul important, de vreme ce facilitează incluziunea persoanelor cu deficiențe de auz. Cu alte cuvinte, de acum, devine mult mai ușor ca orice om cu o astfel de dizabilitate să poată comunica cu oricine dorește, dar și invers.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele