Unde găsești cele mai ieftine apartamente, garsoniere din București: cartierele cu prețuri mai mici de 70.000 de euro

Unde găsești cele mai ieftine apartamente, garsoniere din București: cartierele cu prețuri mai mici de 70.000 de euro

Piața de imobiliare din România continuă să ridice multe întrebări pentru analiștii din domeniu. Prețurile la locuințe cresc, ratele au explodat, iar inflația nu prea încurajează investițiile fabuloase în această perioadă.

Capitala continuă să fie de referință pentru modul în care se scumpesc locuințele românilor. În luna septembrie a acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, creșterea medie a fost de aproximativ 7%. Cu toate acestea, există și excepții. Într-o singură zonă din Capitală, prețurile de luna trecută pentru un apartament cu două camere au fost mai mici decât în septembrie 2021, conform datelor agregate de Anunțul.ro.

Unde sunt apartamentele scumpe din București, dar cele mai ieftine

Apartamentele din zona Victoriei – Romană sunt mai scumpe ca niciodată, au crescut cu 15%. Vorbim de o locuință cu două camere al cărei preț mediu în septembrie 2022 a sărit peste 110.000 de euro. În jur de 11% s-au înregistrat creșteri în ultimele 12 luni în Militari și Tineretului – Timpuri Noi. Ca referință, la momentul de față, un apartament cu două camere în Militari gravitează în medie în jurul valorii de 79.500 de euro, în timp ce în Tineretului – Timpuri noi, sare peste 97.000 de euro.

Dincolo de valorile extravagante pe care le găsești în centrul Capitalei, există totuși și zone accesibile în cel mai popular oraș din România, orice ar mai însemna ”apartament accesibil” în 2022. Singura regiune din București în care dai mai puțin pe un apartament decât în urmă cu un an este Moșilor – Dacia, acolo unde proprietarii solicită în medie 95.000 de euro pentru un apartament cu două camere.

Dacă ai mai puțin de 70.000 de euro și îți dorești totuși o locuință în București, există câteva variante și din acest spectru. Cele mai ieftine, de exemplu, sunt în Berceni – Giurgiului, 63.500 de euro. Tot în același prag se mai încadrează Drumul Taberei-Ghencea, cu o medie de 65.000 de euro, Pantelimon, cu 66.700 de euro, Colentina-Obor, cu 69.000 de euro și Grivița-Gara de Nord cu 69.500 de euro. La polul opus, cele mai scumpe locuințe cu două camere se găsesc în Alba Iulia – Decebal – Muncii, unde proprietarii cer aproape 140.000 de euro.