Un gigant din Ungaria vine în România: filiala autohtonă, confirmată cu vești bune pentru români

Un gigant din Ungaria vine în România: filiala autohtonă, confirmată cu vești bune pentru români

România tinde să fie o piață din ce în ce mai atractivă pentru noi filialele ale companiilor puternice. În acest context, nu ar trebui să vină ca o surpriză că giganți din Ungaria vin în țara noastră pentru a-și extinde aria de activitate.

Cea mai recentă companie care a decis să-și deschidă o filială în țara noastră este Firegy din Ungaria, respectiv Firegy Group. Acesta este un holding ce are sediul la Budapest și s-a specializat în aprovizionarea de nuci, fructe uscate, pastă de tomate și concentrate de fructe din Orientul Mijlociu.

Vestea bună pentru români

Deși nu este foar clar la această oră dacă venirea firmei în România se va reflecta în angajări masive sau salarii generoase, cel mai important este Firegy a finalizat deschiderea unei filiale în țara noastră. Sediul social este la Luduș, în Târgu Mureș, iar actele aferente acestui proces au fost semnate la începutul lunii, după, cum se arată în Monitorul Oficial.

Conform Economica.net, înregistrarea companiei Firegy Group Internațional din Budapesta s-ar produs deja și la ONRC. Astfel, în perioada următoarea, ar trebui să vedem pe rafturile magazinelor de la noi batoane proteice și sucuri naturale fără zahăr sau aditiv sub acest brand.

Printre altele, portofoliul Firegy Group mai include batoane din nuci și fructe fără zahăr, coloranți, aditivi sau arome artificiale. Brandul este deja prezent în mai multe țări din Europa Centrală și de Vest, dar și în Rusia, după cum se menționează pe site-ul companiei.

În România, Firegy Group a intrat pe piață prin intermediul firmei nou înființate Firegy Fresh, înregistrată la ONRC cu sediul din Luduș, județul Mureș. În ceea ce privește domeniul de activitate, discutăm de comerțul cu ridicata de produse alimentare. În această etapă inițială de dezvoltare, are un capital social de 200 de lei, iar deținătoarea firmei este, în mod integral, Firegy Group International din Budapesta.