Un fost secretar de stat din Ministerul Comunicațiilor, noul director al Loteriei Române

Un fost secretar de stat din Ministerul Comunicațiilor, noul director al Loteriei Române

Compania Naţională „Loteria Română” S.A. are un nou președinte. Despre noul șef al pariurilor și jocurilor Loto 6/49 se știe că a fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor și absolvent al Colegiului Național de Apărare. Despre cine este vorba, de fapt? Anunțul a fost făcut joi, 7 iulie 2022.

Cine a preluat conducerea Loteriei Române

Ionuţ-Valeriu Andrei, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor și absolvent al Colegiului Național de Apărare, este noul director general al Companiei Naţionale „Loteria Română”, a dezvăluit instituția. Numirea sa a fost făcută, miercuri, în şedinţa Consiliului de Administraţie.

„Ionuţ-Valeriu Andrei este noul director general al Companiei Naţionale „Loteria Română” S.A., începând din data de 07.07.2022, fiind numit în această funcţie în şedinţa Consiliului de Administraţie din data de 06.07.2022”, a spus compania.

Detalii despre Ionut-Valeriu Andrei

Potrivit instituției, Ionut-Valeriu Andrei are „o experienţă importantă atât în administraţia publică, cât şi în mediul privat, ca project manager”. Trebuie menționat că, în perioada august 2017 – noiembrie 2019, acesta a deţinut funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, unde s-a ocupat, în special, de coordonarea proiectelor de digitalizare.

Primele declarații făcute de noul președinte al companiei

Noul director al Loteriei Române a absolvit Facultatea de Administraţie şi Afaceri din cadrul Universităţii Bucureşti şi Programul postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională Securitate şi Bună Guvernare în domeniul Ştiinţelor Militare, Informaţii şi Ordine Publică din cadrul Colegiului Naţional de Apărare.

„Mă onorează faptul că mi s-a încredinţat mandatul de director general al Loteriei Române, o instituţie a statului cu o importantă tradiţie şi o istorie pe măsură, unul dintre cele mai cunoscute şi de succes branduri româneşti. Îmi plac provocările profesionale şi îmi doresc să contribui la dezvoltarea companiei şi să venim cu noutăţi care să răspundă aşteptărilor jucătorilor”, a reacționat Andrei după numirea în funcție.

Ce avere are fostul secretar de stat

Conform declarației sale de avere din 2022, publicată după ce a fost numit consilier în cadrul Ministerului Muncii, Ionut-Valeriu Andrei deține, alături de soția sa, patru terenuri intravilane în Capitală, patru apartamente în Sectorul 6 și o casă de locuit în Sectorul 1. Oficialul a declarat venituri de la mai multe firme și asociații private, în timp ce nevasta lui este angajată la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Citește și MAE are un nou purtător de cuvânt. Pe cine a numit ministrul Bogdan Aurescu