Explozie urmată de incendiu la un bloc din Câmpulung. Pompierii se află la fața locului

Explozie urmată de incendiu la un bloc din Câmpulung. Pompierii se află la fața locului

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri dimineaţă, într-un bloc din municipiul Câmpulung, județul Argeș. Pompierii se află la fața locului și intervin pentru localizarea şi stingerea flăcărilor. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, deflagraţia a avut loc într-un bloc din cartierul Grui, în balconul unui apartament situat la etajul al patrulea.

Explozie urmată de incendiu în județul Argeș

În această dimineață, locatarii unui bloc din orașul argeșean Câmpulung au tras o mare sperietură. A avut loc o explozie urmată de incendiu în balconul unui apartament situat la etajul al patrulea. Pompierii de la Detașamentul Câmpulung pentru localizare și lichidare.

Un apel la 112 a anunțat, în urmă cu puțin timp, producerea unei explozii, care a fost urmată de un incendiu în balconul unui apartament din cartierul Grui, municipiul Câmpulung.

Detaşamentul Câmpulung acționează cu echipaje. La locul exploziei se află și un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Argeş, pentru asistenţa medicală la nevoie. Nu există victime. În momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifesta la nivelul balconului, iar apartamentul era inundat cu fum, a transmis ISU Argeş.

O hală din orașul Dej a luat foc

Incendiu a fost și în județul Cluj. O hală din municipiul Dej a luat foc. Pompierii clujeni au intervenit în forță pentru stingerea flăcărilor, care au cuprins încăperea în care erau mai multe cauciucuri. La fața locului s-au deplasat patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autoscări și o ambulanță SMURD. Pentru optimizarea operațiunii, au mai fost alocate o autospecială de stingere de la ISU Bistrița-Năsăud și două cisterne cu apă aparținând primăriei municipiului Dej.

Operațiune dificilă pentru pompieri

A fost incendiu violent la fabrica IMM din Parcul Industrial Dej. Flăcările uriașe au afectat hala unei companii care are drept activitate producţia de cauciucuri. Au fost dislocate mai multe echipaje ISU, patru autospeciale pentru stins incendii, trei autoscări şi un echipaj SMURD. De asemenea, au fost solicitate o autospecială din cadrul Detaşamentului Beclean a ISU Bistriţa Năsăud şi două cisterne cu apă ale Primăriei municipiului Dej

Populația a primit mesaj RO-Alert

Locuitorii orașului și din localitățile limitrofe au primit mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert. Cetățenii au fost îndemnați de autorități să închidă ușile și ferestrele, să astupe gurile de aerisire și să oprească funcționarea instalațiilor de ventilație sau climatizare. Intervenția a fost solicitantă pentru pompieri, deoarece incendiul s-a manifestat cu violență.

Citește și: