06 mai 2022 | 15:55

Un bărbat din Botoșani era să moară din cauza unei înghețate. Medicii l-au salvat în ultimul moment

ULTIMA ORĂ
Un bărbat din Botoșani era să moară din cauza unei înghețate. Medicii l-au salvat în ultimul moment

Clipe de coșmar pentru un bărbat din Dorohoi, Botoșani. Omul de 48 de ani a fost la un pas de moarte după ce a mâncat o înghetată. Din primele informații, se pare că acestuia i s-a umflat gâtul atât de tare încât nu mai putea să respire.

Incident grav în Dorohoi. Un bărbat a fost la un pas de moarte după ce a mâncat o înghețată

După ce a consumat înghețata, victima de 48 de ani a început să respire din ce în ce mai greu până când a simțit că o să se sufoce. Familia acestuia a sunat la 112 , iar bărbatul a fost transportat de urgență la spital. Acesta a intrat în stop respirator, din cauza inflamării foarte puternice a cartilajului tirod.

„Nu este o reacţie foarte obişnuită, dar nici nu este ieşită din comun. Diagnosticul este de edem glotic. Din fericire, a fost intubat la timp şi astfel au fost asigurate funcţiile vitale în continuare”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD. Ulterior, bărbatul a fost internat pe secția ORL a Spitalului Județean.

De altfel, specialiștii recomandă să fie verificate etichetele acestui desert. În urma unor studii, mai mulți cercetători au descoperi chiar și 11 E-uri într-o îngheţată, aditivi alimentari şi coloranţi care pot crea probleme digestive sau pot declanşa alergii.

„Se regăseşte şi guma de guar, se regăseşte şi caragenanul. Nu sunt E-uri cu potenţial mare de risc, dar în momentul în care ei sunt încălziţi, se produce acel caragenan degradat atunci apar cu adevărat problemele, de la simpla dermatită, de la simpla congestie nazală, sunt, de asemenea, triggeri de astm bronşic, de probleme digestive de genul greaţă, vărsătură. Bineînţeles, după ce se consumă în cantităţi mari. Caragenanul, de exemplu, cel degradat, este interzis în anumite ţări ale Uniunii Europene”, a declarat Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist.

Medicii fac un apel la români și spun să consume în cantități mai mici acest desert, pentru a putea evita problemele de natură digestivă sau alergiile. Aceștia recomandă să așteptăm ca înghețata să se topească în gură.

150 – 200 de grame în prima jumătate a zilei şi doar dacă se face şi puţin sport”, a adăugat Lygia Alexandrescu.