Ucraina investighează cazuri de presupusă trădare. Oficiali locali și forțe de ordine, acuzați că au ajutat Rusia în război

Ucraina investighează cazuri de presupusă trădare. Oficiali locali și forțe de ordine, acuzați că au ajutat Rusia în război

Biroul de Investigații al Ucrainei a anunțat că 38 de cazuri de presupusă trădare împotriva oficialilor locali și a forțelor de ordine, acuzați că au ajutat Rusia, sunt investigate în prezent. Astfel de proceduri penale au fost deschise împotriva mai multor polițiști din orașele ucrainene Mariupol și Herson. Aceștia sunt acuzați că „susțin și promovează în mod activ agresiunea rusă“. Mai multe detalii, în continuare.

Ucraina investighează cazuri de presupusă trădare

Ucraina investighează 38 de cazuri de presupusă trădare împotriva oficialilor locali și a forțelor de ordine. Aceștia sunt acuzați că au ajutat Rusia în conflictul militar declanșat de Putin în țara lor, a anunțat Biroul de Investigații al Ucrainei, citat de The Guardian.

Astfel de proceduri penale împotriva mai multor polițiști au fost deschise în oraşul portuar Mariupol, dar și în Herson, un oraș din sudul Ucrainei, port fluvio-maritim pe Nipru. Oamenii legii sunt suspecți că ar fi trădat în contextul legii marțiale, după ce ar fi ajutat inamicul.

Totodată, au fost identificați oficiali locali care „suțin și promovează în mod activ agresiunea rusă“, transmit autoritățile. Unul a fost reținut în orașul Kramatorsk (Donețk), acțiuni similare fiind înregistrate și în alte teritorii ocupate.

„Toți trădătorii vor fi reținuți și trași la răspundere în fața legii“, anunță instituțiile ucrainene.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua a 15-a. Bombardamente la o maternitate. Un copil de 6 ani a murit. Zelenski acuză crime de război și genocid

Oficiali locali și forțe de ordine, acuzați că au ajutat Rusia

Rusia a intrat în a treia săptămână de război în Ucraina, fără a-și fi atins obiectivele. Potrivit unui anunț făcut de Zelinski, Ucraina a „perseverat“ și a respins atacurile în „zonele cheie“.

„Ne apărăm statul în a cincisprezecea zi. Noi am perseverat. Armata ucraineană respinge atacurile în zonele cheie. Datorită militarilor noştri, Gărzii Naţionale, grănicerilor, poliţiei şi tuturor celor care s-au alăturat apărării Ucrainei, nu am devenit sclavi.

Şi nu vom deveni sclavi niciodată.Pentru că acesta este spiritul nostru, acesta este destinul nostru“, a declarat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Citește și: