Turismul în România: cât de sigur e să călătorești la noi în țară

Turismul în România: cât de sigur e să călătorești la noi în țară

Românii trebuie să-și facă vacanțele în țară. Cel puțin, asta ne îndeamnă Ministrul Turismului. Daniel Cadariu îi îndeamnă pe români să facă rezervări pentru vacanțe în țară. El garantează că „România este o țară sigură”.

Tot acesta a declarat că tarifele serviciilor din turism în acest an, „vor fi în creștere, procentual, undeva între 15 și 20%, dar faptic vom vedea după perioada respectivă de vacanță care vor fi exact acele prețuri, pentru că ele pot fi și mai mici, dar și mai mari”.

„Avem argumente pentru a spune acest lucru, că putem în anul 2022 să relansăm activitatea turistică. Este adevărat, conflictul din Ucraina a indus, pentru moment sper eu și sunt convins de acest lucru, o temperare a rezervărilor. Înțeleg de la reprezentanții patronatelor din turism că față de așteptări în momentul de față gradul de rezervare este undeva la 50-55%, cu o anumită stagnare imediat în primele zile după izbucnirea conflictului. Înțeleg, de asemenea, că ușor-ușor se reia procesul de rezervări, dar (…) România este o țară sigură”, a spus ministrul Antreprenoriatului și Turismului, pentru TVR.

„România este o țară sigură”

În contextul războiului din Ucraina, România este „o țară sigură inclusiv în zonele apropiate de Ucraina”, spune ministrul. Acesta se arată încrezător că anul 2022 poate fi „anul cel mai bun” în activitatea turistică, inclusiv raportat la anul 2019, care a fost considerat cel mai bun an din ultima perioadă.

Decizia Guvernului de a garanta prețuri maximale la energie asigură o predictibilitate și stabilitate pentru agenții din domeniu.

„Într-adevăr, se vorbește de o creștere, procentual, undeva între 15 și 20%, dar faptic vom vedea după perioada respectivă de vacanță care vor fi exact acele prețuri, pentru că ele pot fi și mai mici, dar și mai mari, în funcție de evoluția economiei în general și, sperăm noi, nu în mod negativ a unor evenimente de genul celor din Ucraina care ar putea să ne afecteze negativ. Pe de altă parte, vedem că se discută în spațiul european de o nouă creștere a ceea ce înseamnă numărul de infectați cu virusul SARS-CoV-2 și atunci există necunoscute. Noi suntem optimiști, îi îndemnăm pe români să se gândească la concedii, să facă rezervări, garantăm că România este o țară sigură atât românilor cât și străinilor”, a adăugat ministrul, conform aceleiași surse.

Citește și: