06 mai 2022 | 14:19

Trupele ucrainene au dat o nouă lovitură în Marea Neagră. Una dintre cele mai mari nave cu rachete rusești, bombardată în apropiere de Insula Șerpilor

ULTIMA ORĂ
Trupele ucrainene au dat o nouă lovitură în Marea Neagră. Una dintre cele mai mari nave cu rachete rusești, bombardată în apropiere de Insula Șerpilor

Armata ucraineană ar fi dat o lovitură importantă. Militarii ar fi bombardat o navă de război a Kremlinului. Aceasta a fost surprinsă în flăcări, în Marea Neagră, lângă Insula Șerpilor.

O navă rusească, în flăcări, în Marea Neagră. Trupele ucrainene au lovit aproape de Insula Șerpilor

Potrivit primelor informații, ar fi vorba despre fregata Amiral Makarov, din clasa Amiral Grigorovici, a Flotei marinei ruse din Marea Neagră. O amplă operațiune de salvare a fost demarată de la primele ore ale dimineții. Mai multe avioane și nave de salvare au acționat la fața locului. Toată acțiunea este supravegheată cu atenție de drone specializate americane.

Lovitura ar fi fost dată de rachete anti-navă ucrainene în largul portului Odesa.

Flota lui Ptuin din Marea Neagră a rămas doar cu trei nave de luptă de suprafață importante, după lovitura dată crucișătorului de rachete Moskva. Cea mai bună dintre acestea ar putea fi noua fregată de rachete Amiral Makarov.

Pe de altă parte, Amnesty International a declarat astăzi că există dovezi convingătoare că trupele ruse au comis crime de război, inclusiv execuții ale civililor, atunci când au ocupat o zonă din afara capitalei Ucrainei în februarie și martie.

Civilii au suferit, de asemenea, abuzuri, cum ar fi „împușcături nesăbuite și tortură” din partea forțelor ruse în timpul atacului lor eșuat asupra Kievului în primele etape ale invaziei, a declarat grupul pentru drepturile omului într-un raport.

„Nu sunt incidente izolate. Acestea fac parte într-o mare măsură dintr-un tipar în care forțele ruse au controlat un oraș sau un sat”, a declarat Donatella Rovera, la o conferință de presă la Kiev.

Rusia neagă că forțele sale au comis abuzuri, în timp ce autoritățile ucrainene spun că investighează peste 9.000 de potențiale crime de război comise de trupele ruse, iar Curtea Penală Internațională analizează, de asemenea, presupusele crime de război.

Raportul Amnesty este cel mai recent act care documentează presupusele crime de război comise de forțele ruse când au ocupat o zonă la nord-vest de Kiev, inclusiv orașul Bucha, unde autoritățile ucrainene spun că au fost uciși peste 400 de civili.

Moscova și-a retras trupele din regiune la începutul lunii aprilie.