Tristețile și sfârșitul „fetei cu părul de foc”: Mădălina Manole a murit de ziua ei, dar a rămas „fata dragă” a României

ACTUALITATE
Tristețile și sfârșitul „fetei cu părul de foc”: Mădălina Manole a murit de ziua ei, dar a rămas „fata dragă” a României
12 dec. 2022 | 14:56

Mădălina Manole a fost una dintre cele mai iubite interprete de la noi din țară, din toate timpurile.

„Fata cu părul de foc”, așa cum i-a rămas numele după o colaborare cu o firmă producătoare de vopsele de păr, a avut o viață scurtă, însă intensă. Poate cel mai important, artista va fi amintită ani de-a rândul, de-acum încolo, datorită contribuției pe care a adus-o muzicii românești.

A fost căsătorită de două ori, iar unii spun că niciuna dintre cele două căsătorii nu ar fi făcut-o cu adevărat fericită.

madalina-manole-poveste-moarte

Mădălina Manole – fotografie de arhivă

Topurile vremii au numit-o cea mai bună artistă pop

Mădălina Manole (Anca Magdalena Manole – în buletin) s-a născut în data de 14 iulie 1967, la Vălenii de Munte (Prahova) într-o familie relativ modestă, însă nu neaparat străină de arta muzicii.

Se spune că talentul muzical îl moștenea de la mama sa care, de-a lungul vieții sale, interpretase ocazional muzică populară.

A luat lecții de chitară încă din adolescență, iar la vârsta de 15 ani devine membru al Cenalului Tineretului Prahovean, condus de Lucian Avramescu, de altfel primul om care avea să-i observe talentul.

Ajungea, la un moment dat, să cânte inclusiv în Cenalul Flacăra, dar nu renunța nici la studii, în paralel urmând cursurile Liceului de Chimie din Ploiești, ca mai apoi să termine Școala de Controlori de Trafic Aerian Bănească și să lucreze o perioadă în domeniu.

De-a lungul carierei sale timpurii, Mădălina Manole colabora cu Victor Socaciu și, în cadrul Școlii Populare de Artă, avea ocazia de a-i avea ca mentori pe Mihaela Runceanu sau pe Ionel Tudor.

A fost colegă cu Adrian Enache, Carmen Trandafir, Nicola și Silvia Dumitrescu, printre mulți alții.

În 1988, viața Mădălinei Manole se schimba pentru totdeauna: îl întâlnea pe compozitorul Șerban Ionescu, cel care, peste ani, avea să-i devină soț.

Cei doi se tranformă în colaboratori frecvenți, iar în 1991, dau împreună „lovitura” cu melodia „Fată Dragă”, melodia care avea să „rupă în două” topurile din țară, fiind difuzată până la refuz de posturile de radio de la noi din țară.

În 1993, albumul „Ei și ce?” o transforma în cea mai bună artistă pop din România, iar această distincție îi era acordată de Radio Contact.

Între timp, Șerban Georgescu divorța de Carmen Rădulescu și intra într-o relație cu Mădălina Manole, cea cu care ajungea, de altfel, să se și căsătorească.

„Carmen s-a despărțit de Șerban, iar Mădălina era din ce în ce mai apropiată de el. Ea era cântăreața care îi interpreta melodiile și îi luase locul ca artistă în echipa lui. S-a vorbit mult în perioada aceea printre artiști că fata cu părul de foc l-ar fi influențat pe Georgescu să o scoată de pe radio-uri pe Carmen. Lucru pe care compozitorul, o mare personalitate pe atunci, și cu putere de decizie, l-a făcut! A acționat pe la prietenii din domeniu și a eliminat-o pe fosta iubită din playlist”, declarat surse pentru presa din acea perioadă.

Se spune că aproape nimeni nu a fost de acord cu această căsătorie, de vreme ce exista o diferență de vârstă de 15 ani între cei doi. Părinții lui Șerban Georgescu n-ar fi acceptat ca fiul lor să se căsătorească cu o femeie din altă clasă socială, iar părinții Mădălinei Manole ar fi urmat „trendul”, de vreme ce nu primeau acceptare din partea primilor menționați.

madalina-manole-poveste-moarte

Mădălina Manole – fotografie de arhivă

Mădălina Manole a murit în ziua în care a împlinit 43 de ani

După 15 ani de relație, Mădălina Manole și Șerban Georgescu aleg să divorțeze, fără să aibă copii, ceea ce, din câte s-a speculat, ar fi fost un motiv destul de serios.

În aceeași perioadă, cariera ei muzicală intră într-un oarecare declin.

După o perioadă, Mădălina Manole își reface, însă, viața sentimentală alături de Petru Mircea, bărbatul care avea să o ia în căsătorie aproape în secret, la Botoșani. Părinții Mădălinei aflau abia după consumarea nunții că fiica lor este din nou soție.

Cei doi au avut împreună un copil, Petru Jr.

Imediat după decesul prematur al Mădălinei Manole, începea războiul dintre părinții artistei și Petru Mircea, ambele părți declarând lucruri uluitoare.

În timp ce Petru Mircea susținea că Mădălina ar fi fost „maltratată” de părinți în copilărie, aceștia aruncau pe tapet varianta potrivit căreia el nu ar fi, în realitate, tatăl copilului.

Cele două părți nu s-au împăcat niciodată,

Mădălina Manole a plecat dintre noi în data de 14 iulie 2010, chiar în ziua în care a împlinit 43 de ani. Ea fost găsită în decedată în locuința sa din Otopeni, iar autoritățile au decis că s-ar fi sinucis în urma înghițirii unei substanțe mortale cu numele de Furadan.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele