Traian Băsescu, internat într-un spital din Paris. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte

Traian Băsescu, internat într-un spital din Paris. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte

Traian Băsescu ar fi suferit un accident vascular cerebral și se află în aceste momente internat într-un spital din Paris. Fostul șef al statului a fost transportat în Franța cu un avion privat, după ce ar fi suferit un AVC, conform unor surse apropiate familiei sale.

Traian Băsescu, în stare gravă într-un spital din Paris, după ce a suferit un AVC

Update 17:30 – În urmă cu o săptămână, Traian Băsescu a fost la Spitalul Militar pentru câteva investigații. Luni a plecat la Bruxelles, iar miercuri i s-ar fi făcut rău. Acolo ar fi făcut alte investigații, iar medicii l-ar fi trimis la o clinică din Paris. Momentan, nicio sursă oficială nu a confirmat informațiile apărute pe surse.

Informații contradictorii despre starea de sănătate a fostului președinte. Fostul său consilier, Cristian Hrituc, neagă informațiile.

”Traian Băsescu era în această dimineață la Bruxelles. Nu e internat la Paris (…). Aproape în fiecare an apărea o știre că T.B e bolnav, că e foarte grav, etc. Și da, nu e în spital, e sănătos!”, transmite fostul consilier prezidențial.

Surse apropiate familiei, citate de Antena3, au spus că fostul președinte a fost dus în capitala Franței cu un avion privat, în urma unui accident vascular cerebral. Sunt șanse ca Traian Băsescu să fi suferit un AVC din cauza stresului provocat de condamnarea de ieri, atunci când Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că fostul președinte a colaborat cu Securitatea. Astfel că politicianul și-ar fi pierdut instant auzul, fiind primul semn care a alertat familia.

Deoarece au apărut complicații la plămâni, medicii români au decis transferarea lui în străinătate de urgență. În urmă cu câteva săptămâni, fostul președinte ar fi fost internat într-un spital din România, potrivit Antena 3.

Cu câteva zile în urmă, fostul președinte Traian Băsescu a mers la Spitalul Militar din Capitală unde medicii i-au făcut mai multe investigații medicale. Aceasta decizie a venit deoarece Traian Băsescu trece printr-o perioadă mai agitată. În plus, Fostul președinte are o relație bună cu cadrele medicale de la Spitalul Militar din București, acesta vaccinându-se anti-COVID chiar la această unitate medicală la începutul anului trecut.

Pe lângă toate acestea, în perioada în care era președinte, sănătatea acestuia era monitorizată de o comisie formată din 13 medici specialiști, după o decizie a CSAT din 2007, potrivit fanatik.ro.

Se pare că după toate analizele efectuate săptămâna trecută, medicii i-au transmis lui Traian Băsescu că nu are nicio problemă de sănătate, deoarece rezultatele i-au ieșit bune.

Traian Băsescu, operat de tiroidă în 2016

Cu șase ani în urmă, fostul președinte al României a trecut printr-o intervenție chirurgicală la tiroidă iar atunci, fostul director al Spitalului Militar Central a declarat că toată echipa care urma să îl opereze pe Traian Băsescu era în corzi cu o seară înainte de operație.

„Toată lumea era un pic timorată în seara premergătoare intervenției în care i-am cerut tranșant d-lui președinte să doarmă în spital. Nu a prea fost încântat. După ce a semnat acordul i-am spus direct și tranșant, ca un general: Dle președinte, aveți dreptul și obligația să ne puneți toate întrebările care vă trec prin minte. Absolut orice.

Unul din riscurile cele mai mari era un șoc hemoragic. Un alt risc care ne-a creat mare emoție: pe acolo pe lângă tiroidă trece larigele. Imaginați-vi-l pe președintele de atunci cu o voce pițigăiată. Era un om în exercițiu și cred că talentul unui președinte, unui orator stă în vocea sa.

După ce s-a produs intervenția, s-a făcut examenul patologic, la trezire, cea mai mare emoție a fost a chirurgului. Primul lucru a fost să verifice vocea. Ne-am relaxat că totul a fost bine”, a spus generalul Ioan Sîrbu pentru DC News Live.

Citește și: