Toyota nu scapă de probleme: ce se întâmplă cu producția după cutremur

Toyota nu scapă de probleme: ce se întâmplă cu producția după cutremur

Toyota Motor Corp va suspenda operațiunile la mai mult de jumătate din operațiunile sale în Japonia și studiază potențialele întreruperi ale producției de peste mări din cauza întreruperilor lanțului de aprovizionare declanșate de un cutremur puternic care a zguduit țara.

Constructorul auto va opri producția timp de trei zile, începând de săptămâna viitoare, pe 18 linii la 11 fabrici din Japonia, dintr-un total de 28 de linii în 14 fabrici operate la nivel național, a anunțat vineri producătorul auto.

Toyota a spus că va pierde aproximativ 20.000 de vehicule din producție din opririle cauzate de cutremur.

Pe lângă încetinirile deja anunțate declanșate de un atac cibernetic și de deficitul de microcipuri, operațiunile Toyota în Japonia vor scădea cu 50.000 de unități în total pentru luna martie, față de planul său inițial.

Cele mai recente suspendări vor reduce producția modelelor marca Toyota, inclusiv mașinile de pasageri Crown și Yaris, precum și RAV4, Harrier, crossoverele C-HR și SUV-urile Land Cruiser.

De asemenea, vor fi afectate sedanurile Lexus LS și IC, coupe-urile RC și LC și crossover-ul NX.

Toyota a redus producția globală în aprilie cu 17%, până la 750.000 de unități. Această perspectivă nu a luat în considerare potențialele perturbări de la cutremur sau războiul din Ucraina.

Furnizorii repornesc încet

Cu toate acestea, furnizorii din apropierea zonei cutremurului au reluat încet operațiunile online.

Producătorul critic de semiconductori Renesas Electronics Corp a declarat că a reluat producția de testare parțială la două din trei fabrici din apropierea zonei cutremurului. Acele fabrici, fabricile Naka și Takasaki, ar trebui să atingă capacitatea maximă de producție înainte de cutremur pe 23 martie.

Separat, furnizorul Toyota Denso Corp a declarat că unele dintre fabricile sale din zona cutremurului au fost avariate și sunt încă verificate.

Între timp, Hitachi Astemo, furnizorul afiliat Honda, a suspendat operațiunile la cinci fabrici din zona dezastrului, în timp ce echipele evaluează daunele aduse instalațiilor.

Un purtător de cuvânt al Hitachi Astemo a declarat că unele fabrici au fost avariate, dar compania nu prevede întreruperi majore.

Compania își monitorizează propriul aport de componente de la furnizorii de nivel inferior și își propune să înceapă o repornire treptată a fabricilor.