Planurile Toyota sunt date peste cap: ce decizie a luat constructorul auto

Planurile Toyota sunt date peste cap: ce decizie a luat constructorul auto

Toyota va reduce din nou producția internă, deoarece deficitul de semiconductori continuă să împiedice planurile de producție.

Toyota Motor va face reduceri suplimentare de producție în martie din cauza penuriei de cipuri semiconductoare, la câteva zile după ce producătorul auto și-a redus ținta de producție internă cu până la 20% pentru trimestrul aprilie-iunie.

Toyota a declarat că va suspenda producția pe o linie la o fabrică timp de opt zile lucrătoare, începând cu 22 martie până la sfârșitul lunii. Asta pe lângă suspendarea producției interne la două fabrici anunțată luna trecută.

Producția a aproximativ 14.000 de monovolume Noah și Voxy ar fi afectată de cea mai recentă suspensie, a declarat un purtător de cuvânt al Toyota.

Săptămâna trecută, Toyota a spus că va scădea producția timp de trei luni începând cu aprilie, pentru a ușura presiunea asupra furnizorilor, care se confruntau cu deficitul de cipuri și alte piese.

Știrea vine după anunțul Toyota de luni că va opri producția la uzina sa în joint-venture cu FAW Group din orașul Changchun, China, din cauza proaspetelor restricții legate de COVID-19.

Problemele continuă pentru japonezi

În ciuda reducerilor, Toyota își va menține obiectivul de producție de 8,5 milioane de vehicule pentru anul, a spus purtătorul de cuvânt.

O lipsă globală de cipuri a afectat companii, de la producătorii de smartphone-uri la firme de electronice de larg consum și producători de automobile, forțând companii, inclusiv Toyota, să reducă în mod repetat producția.

Grupul Volkswagen a anunțat marți că a vândut cu 2 milioane de mașini mai puține decât era planificat anul trecut din cauza crizei cipurilor și a avertizat că blocajele în curs de aprovizionare, prețurile ridicate ale mărfurilor și conflictul Rusia-Ucraina ar putea afecta creșterea în 2022.

COVID-19 și reducerile legate de semiconductori au loc în timp ce Toyota, Volkswagen și alți producători de automobile au oprit producția la fabricile lor rusești din cauza întreruperilor lanțului de aprovizionare după ce țara a invadat Ucraina.