Tichetele de vacanță, în centrul atenției: care sunt românii care le primesc, unde ”merg”

Tichetele de vacanță, în centrul atenției: care sunt românii care le primesc, unde ”merg”

O anumită categorie de salariați din România se bucură de vouchere sau tichete de vacanță. În 2022, acestea sunt mai utile ca niciodată, iar ministrul Turismului a oferit niște lămuriri suplimentare pe marginea lor.

Invitat la Profit News TV, Constantin Daniel Cadariu a vorbit despre bugetarii care ar urma să primească în acest an vouchere de vacanță. Cu această ocazie, a încurajat salariații să-și facă rezervări pentru concedii, în timp ce agențiile de turism sunt rugate să scoată la vânzare pachete de rezervări cât mai repede. Conform statisticilor oficiale, aproximativ un milion de români se vor bucura în acest an de tichete de vacanță.

Voucherele de vacanță, vestea bună pentru bugetari

”Din poziția de ministru de resort, nu pot face decât apel către instituțiile publice să pună la dispoziția salariaților acele vouchere, mai ales că o vor face o singură dată și le vor putea folosit pentru cinci ani, efortul este o singură dată”, a spus Cadariu.

Și în acest an, există posibilitatea întârzierii acordării voucherelor de vacanță, context în care, ministrul Turismului a rugat instituțiile publice să demareze cât mai repede achizițiile publice necesare materializării acestei inițiative.

”Aș insista pe faptul că agenții de turism și angajații au garanția că vor primi acele vouchere, drept urmare îi încurajez să își facă rezervări pentru concedii, pe salariați, și pe agenți să scoată pachete de rezervări timpurii, în ideea că cel puțin un milion de români vor avea tichete de vacanță, și mă refer aici la salariații din sistemul bugetar”, a spus el.

În același context, a atras atenția asupra faptului că toate instituțiile au bani bugetați pentru aceste tichete de vacanță. În acest scop, în luna decembrie a anului trecut, a fost dată o ordonanță pentru ca atunci când se discuta de legea bugetului, să existe un cadru legal ca toate instituțiile să își prindă sumele în bugete pentru aceste vouchere. Ca o notă de subsol, ministrul a afirmat că va merge în 2022, pentru câteva zile, în vacanță la Mamaia.

Citește și: