Tehnologia blockchain ajunge în jocurile video: cum vei putea cumpără NFT în Tomb Raider

Tehnologia blockchain ajunge în jocurile video: cum vei putea cumpără NFT în Tomb Raider

Funcțiile blockchain din jocuri nu au primit cea mai caldă primire până acum, dar au primit sprijinul unui editor important. Președintele Square Enix, Yosuke Matsuda, a publicat o scrisoare de Anul Nou în care indică faptul că “jocurile descentralizate” care utilizează tehnologii precum blockchain vor fi o „temă strategică majoră” pentru companie, începând cu 2022.

Matsuda nu a numit anumite titluri, dar a făcut aluzii asupra modului în care versiunile viitoare vor încorpora tehnologia aceasta.

Compania va încorpora economii simbol pentru a stimula „creșterea auto-susținută a jocurilor”, a spus Matsuda.

Deși liderul a înțeles că mulți oameni vor fi sceptici, el crede că cel puțin unii jucători doresc să „joace pentru a contribui”. Jocurile blockchain oferă teoretic un stimulent direct acelor jucători pentru a-și construi propriul conținut, în loc să se bazeze pe „bună-voință și spirit de voluntariat”.

Cum va funcționa tehnologia blockchain în jocurile video

Matsuda nu a anunțat exact ce planuri are pentru NFT-uri în jocurile Square Enix. El se așteaptă totuși ca jetoanele nefungibile să devină mainstream în timp și crede că „tranzacționarea supraîncălzită” pentru ele se va “răci”. Așa că, să nu fii șocat dacă vei putea cumpăra NFT-uri în jocurile companiei, la un moment dat.

Square Enix va urmări tendințele de pe piață și va dezvolta noile jocuri în consecință de acestea. Președintele Square Enix a fost totuși optimist și a sugerat că firma sa ar putea emite propriile NFT-uri.

Dacă piața urmează sau nu exemplul său este o altă poveste. Chiar și un editor de categori grea precum Ubisoft s-a luptat cu vânzările timpurii de jocuri NFT, iar Square Enix nu este garantat să se descurce mai bine chiar și cu seriale de succes precum Final Fantasy în gama sa de jocuri.

Așadar, vom vedea ce va fi în Final Fantasy, Tomb Raider sau Deus Ex. Cel mai probabil, aceste titluri vor fi alimentate de blockchain, astfel încât jucătorii să poată câștiga bani din contribuțiile lor. Președintele Square Enix, Yosuke Matsuda, a anunțat că rezoluția de Anul Nou a companiei este să lanseze „jocuri descentralizate”, începând cu 2022.

Citește și:
Etichete: