15 dec. 2022 | 14:25

Te apuci de gaming în mașină, în premieră pentru industria auto: ce a reușit Tesla cu Steam

ACTUALITATE
Te apuci de gaming în mașină, în premieră pentru industria auto: ce a reușit Tesla cu Steam

Magazinul complet Steam este disponibil pe noile mașini Model S și X cu 16 GB RAM.

Proprietarul Tesla, Elon Musk, a declarat în iulie că firma „face progrese” în ceea ce privește integrarea Steam în mașinile sale, lucru pentru care și-a exprimat interesul pentru prima dată în februarie. Și acum s-a întâmplat: accesul complet la magazinul Steam este acum disponibil în noile mașini Model S și X.

„Accesați magazinul Steam direct de pe Tesla”, arată noile note de actualizare Tesla. „Cumpărați și jucați jocuri captivante care au fost verificate pe Steam Deck. Cu sincronizarea în cloud a Steam, reluați-vă jocul de pe Tesla sau de pe orice dispozitiv Steam. Pentru a accesa Steam, atingeți Lansatorul de aplicații > Arcade.”

Integrarea cu Steam va fi disponibilă pe vehiculele Tesla Model S și X începând cu 2022 și este în prezent în versiune beta, așa că s-ar putea să întâmpini ocazional probleme sau erori, deși sper că nimic nu va determina mașina să ia foc. Necesită 16 GB RAM și, de asemenea, „conectivitate premium”, un serviciu bazat pe abonament care costă 10 USD pe lună sau 100 USD pe an.

Musk a spus pe contul personal de Twitter că Steam „funcționează chiar și cu tastatură și mouse” în vehiculele Tesla și a confirmat, de asemenea, că vor fi oferite și „retrofit” pentru 2021 și mașinile de bază.

Nu este surprinzător faptul că vehiculele Tesla sunt capabile de integrarea Steam: au fost capabile să joace Cyberpunk 2077 la începutul anului 2021, până la urmă.

Este o idee bună?

Aceasta este o întrebare foarte diferită. A vorbi la telefon în timpul conducerii este fie ilegal, fie puternic descurajat în majoritatea jurisdicțiilor din cauza preocupărilor justificate cu privire la „conducerea distrasă”, așa că cred că este corect să ne întrebăm dacă a pune Steam în mijlocul tabloului de bord al unei mașini este într-adevăr un plan solid.

Integrarea cu Steam nu este singurul lucru nou în cea mai recentă actualizare a Tesla.

De asemenea, are o cameră pentru câini, o opțiune „Light Show”, funcționalitatea ușii de garaj pe ecranul tactil și apelarea Zoom prin intermediul camerei încorporate în cabină.