30 dec. 2022 | 12:10

Taxa pe vicii redevine coșmarul românilor: trebuie să plătești pentru plăcerea ta

ACTUALITATE
Taxa pe vicii redevine coșmarul românilor: trebuie să plătești pentru plăcerea ta

Nu oricine își va mai permite, de acum încolo, să aibă vicii. Dacă fumezi sau consumi alcool cu regularitate, pregătește-te să aloci un buget generos, lună de lună, pentru a-ți satisface plăcerea.

Au început deja să apară scumpiri pe piața țigărilor din România, iar acesta ar fi doar începutul. Anul 2023 ne va aduce prețuri și mai piperate.

Conform datelor oficiale, țigările au început să fie cu adevărat un lux în România. Probabil că, în perioada imediat următoare, vom deveni o țară cu mai puțini fumători, dat fiind faptul că foarte mulți români deja de-abia se descurcă cu banii, de la o lună la alta.

O nouă scumpire le poate da cu adevărat bugetul peste cap, așa că putem anticipa de pe acum faptul că mulți dintre vicioșii meleagurilor mioritice vor renunța în curând la aceste obiceiuri.

Nu credeam vreodată că o să dăm atât de mulți bani pe un pachet de țigări

Trecând la aspecte mai concrete, o analiză Profit.ro scoate la iveală faptul că „liderul pieței autohtone de țigarete, British American Tobacco (BAT), a efectuat astăzi cea de-a patra scumpire din acest an … în prezent un pachet de Dunhill costând 25,5 lei, cu 2,5 lei mai mult decât la finalul anului trecut, iar unul de Kent 100, 24 lei, cu 2 lei mai mult decât la finalul anului trecut”, notează sursa citată.

„Comparativ cu majorările de preț ale liderului pieței, JTI și Philip Morris au crescut prețurile la țigarete doar cu 1,5 lei/pachet în ultimul an”, se mai arată în alaliză, semn clar că piața devina una greu accesibilă oamenilor cu salarii foarte mici, deși, statistic, în această zonă socială avem și cei mai mulți fumători înrăiți.

Acestea fiind spuse, știm că nu mai vrei să auzi astfel de sfaturi și, implicit, nici să le citești, dar poate n-ar fi o idee rea să iei în calcul direcționarea acestor bani pe care îi cheltui pe scopuri mult mai nobile și folositoare, dar mai ales mai puțin dăunătoare sănătății tale. Nu-ți recomandăm nimic, doar să te gândești puțin la cât de multe ai de pierdut, în plan medical și financiar, având vicii atât de costisitoare.