Suntem pe primul loc din lume la stres: care este motivul, conform experților

Suntem pe primul loc din lume la stres: care este motivul, conform experților

Suntem pe primul loc la multe categorii pe care nu ne-am fi dorit să le bifăm. Cel mai recent studiu arată că suntem și pe primul loc la stres. Mai exact, România e pe primul loc în topul celor mai stresante țări pentru cei care învață să conducă și pentru șoferii care tocmai și-au luat permisul de conducere.

Conform datelor de la Banca Mondială, Forumul Economic Mondial și producătorul de sisteme de navigație TomTom, cei de la Zutobi au realizat un top al celor mai stresante țări pentru șoferi.

Dacă trăiești într-o țară unde șoselele sunt aglomerate și infrastructura rutieră este una precară, e greu să fii șofer. Iar România este pe primul loc la această categorie.

Conform sursei citate, topul a fost realizat pe baza următoarelor criterii: nivelul de aglomerație, infrastructura rutieră, numărul de mașini înmatriculate raportat la 100.000 de locuitori și numărul de accidente rutiere soldate cu moartea unor persoane.

România e pe primul loc la stres

România a obținut un scor de 4.87 din 10 și se poziționează astfel pe prima poziție în acest top. Cauzele? Infrastructura rutieră precară (punctaj de 32.6%) și o aglomerație medie de 42%. Aflăm din datele precizate că străzile principale din orașele României sunt în stare bună, dar cele secundare sunt prost iluminate, sunt înguste, iar benzile de circulație nu sunt marcate corespunzător.

Pe locul al doilea în topul celor mai stresați șoferi se situează Malaezia, din cauza numărului mare (85.000) de mașini înmatriculate raportat la 100.000 de locuitori. Din această cauză, în această țară sunt înregistrate 23 de accidente mortale raportate la același număr de locuitori.

De asemenea, Filipine se află pe locul trei, din cauza aglomerației si a  infrastructurii rutiere (punctaj de 44.8 din 100).

Din top 10 mai fac parte Bulgaria, Rusia, Grecia, Polonia, Argentina, Noua Zeelandă și Italia.

La polul opus, șoferii cel mai puțin stresați de trafic sunt cei din Singapore, Țările de Jos și Danemarca.

Citește și:
Etichete: