Sorin Oprescu dă în judecată Spitalul Universitar. Ce acuzații face din spatele gratiilor

Sorin Oprescu dă în judecată Spitalul Universitar. Ce acuzații face din spatele gratiilor

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, se află încarcerat în Atena, Grecia, după ce politicianul a fugit din România înainte de a fi condamnat la 10 aniși 8 luni de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat. Acum, medicul reclamă Spitalul Universitar, la adresa căruia are acuzații grave. Potrivit România TV, Sorin Oprescu acuză conducerea Spitalului Universitar că l-a demis ilegal, motiv pentru care o dă în judecată.

Sorin Oprescu reclamă Spitalul Universitar. Medicul face acuzații grave

În perioada de pandemie, deși erau interzise întrunirile în timpul stării de urgență și de alertă, Sorin Oprescu ar fi avut o ședință, încălcând protocolul spitalului. Acesta ar fi fost motivul pentru care medicul a fost demis din funcția pe care o deținea la Spitalul Universitar. Acum, acesta i-a dat în judecată pe cei care se află la conducerea unității. Luni, la ora 14, este termen la Curtea de Apel București. Rămâne de văzut dacă Sorin Oprescu va reuși să câștige sau nu în fața colegilor săi.

Proces intentat de foștii săi colegi

De cealaltă parte, există un proces pe numele lui Sorin Oprescu, intentat chiar de spitalul la care a lucrat atâția ani și unde a fost șeful secției de Chirurgie generală IV. Foștii săi colegi de serviciu au deschis un proces împotriva medicului, contestând o executare solicitată de acesta. Ar urma să se prezinte la Tribunalul București în data de 6 iunie.

În decizia magistraților se admite „excepţia necompetenţei materiale, invocată de intimat (n.r. – Sorin Oprescu), cu privire la capătul din cererea principală având ca obiect contestaţie privind lămurirea înţelesului, întinderii, aplicării sentinţei civile nr.1439/01.03.2021 pronunţată de Tribunalul Bucureşti. Declină competenţa de soluţionare a capătului din cererea principală având ca obiect contestaţie privind lămurirea înţelesului întinderii, aplicării sentinţei civile nr.1439/01.03.2021 în favoarea Tribunalului Bucureşti secţia a VIII a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Disjunge celelalte capete ale cererii principale având ca obiect contestaţie la executare şi dispune formarea unui nou dosar cu obiectul contestaţie la executare cu termen la data de 07.03.2022. Constată că la dosarul nr.5005/302/2022 rămâne ataşat dosarul nr. 23161/302/2021. Fără cale de atac”.

Fostul primar al Capitalei vrea să fie judecat în Grecia

Fostul edil al Capitalei, capturat la Atena, a declarat în fața autorităților elene că nu își dorește să fie extrădat în România, ci vrea ca dosarul său să fie judecat în Grecia, deoarece nu ar fi avut parte de un proces corect în țara noastră. Oprescu a fost dat în urmărire internațională, după ce polițiștii nu l-au găsit pe politician la domiciliu pentru a pune în executare încarcerarea acestuia. Medicul a primit o pedeapsă de 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat.