Sony vrea să-ți fure ochii cu noile TV-uri BRAVIA XR 2022: de ce sunt speciale

Sony vrea să-ți fure ochii cu noile TV-uri BRAVIA XR 2022: de ce sunt speciale

Sony prezintă gama de televizoare BRAVIA XR 2022, cu tehnologia XR Backlight Master Drive pentru Mini LED și XR Triluminos Max pentru noul OLED.

Utilizatorii se pot bucura de noile propuneri de panouri cu tehnologiile  Sony, pentru cea mai imersivă experiență de vizionare.

Sony se laudă cu noua sa tehnologie XR Backlight Master Drive care transformă, conform comunicatului, modul în care arată imaginile de ecran.

„Ajutată de Cognitive Processor XR™, tehnologia unică XR Backlight Master Drive controlează cu precizie cea mai recentă generație de televizoare Mini LED din seriile Z9K și X95K cu reglarea intensității luminoase. Utilizatorii se pot bucura de un interval dinamic fără precedent, cu luminozitate puternică și nuanțe profunde de negru, dar și de tonuri medii naturale, fără flare și fără efectul de halo în jurul zonelor luminoase. Cognitive Processor XR™ împreună cu noul panou OLED al modelului A95K cu tehnologia XR Triluminos Max, oferă cea mai mare paletă de culori disponibilă pe un televizor Sony și reproduce nuanțe și tonuri frumoase în mod natural. Cu milioane de pixeli individuali cu iluminare proprie, A95K oferă mai multe culori ca niciodată pentru o experiență de vizionare complet nouă”, a spus Sony în comunicatul de presă.

sony bravia xr 2022

Funcții pentru filme sau jocuri

Atunci când te uiți la filme, poți experimenta tehnologia îmbunătățită Acoustic Surface Audio+ pentru modelele OLED și Acoustic Multi-Audio pentru modelele LED, care sincronizează sunetul cu imaginile de pe ecran pentru o experiență mai imersivă.

Noua gamă de televizoare vin în sprijinul fanilor Netflix. De altfel, Sony a colaborat cu gigantul de streaming pentru a lansa o nouă funcție. Netflix Adaptive Calibrated Mode ajustează automat procesarea imaginii pe baza luminii ambientale, astfel încât emisiunile și filmele să arate așa cum a intenționat creatorul, în orice condiții.

Cum era de așteptat, noua gamă de televizoare va fi funcționa în perfectă simbioză cu cea mai nouă consolă de jocuri a companiei. Mai mult, noile televizoare vor avea două funcții exclusive dedicate compatibilității cu PS5, Auto HDR Tone Mapping și Auto Genre Picture Mode.

În acest an, Sony lansează, de asemenea, un nou dispozitiv original de tipul unei camere, numit BRAVIA CAM, ce recunoaște locul în care sunt poziționați utilizatorii și optimizează imaginea și sunetul în consecință. Sony a realizat televizoarele din 2022 folosind un conținut ridicat de plastic reciclat, și materialul SORPLAS™, dezvoltat de Sony.

Din păcate, Sony nu a dezvăluit data de lansare sau prețul pentru noile televizoare.

Citește și: