01 aug. 2022 | 21:10

„Senzaționala” televiziune de garsonieră, care a fost interzisă în România: fenomenul otevizării și istoria bizară a scandalurilor OTV

ACTUALITATE
„Senzaționala” televiziune de garsonieră, care a fost interzisă în România: fenomenul otevizării și istoria bizară a scandalurilor OTV

Era o vreme când auzeai absolut peste tot de OTV și de „Dan Diaconescu în direct”. În mod evident, la vremea lui, jurnalistul „fără perdea” reușea să atragă atenția unei categorii aparte de public.

Totuși, această tendință nu a durat prea mult, întrucât Dan Diaconescu a ajuns după gratii, iar televiziunii sale i s-a luat licența.

Dan Diaconescu

Dan Diaconescu

„Mizeriile” prezentate de OTV prindeau la public

Se pare că „mizeriile” care apăreau pe postul OTV aveau darul de a strânge în fața televizoarelor mulți cetățeni din România, mulți dintre ei simțindu-se atrași de „senzaționalul” prezentat acolo.

În fiecare seară, Dan Diaconescu prezenta câte un alt scandal, din ce în ce mai pompos și mai lipsit de sens decât precedentul, iar românii cădeau prada mirajului.

„Serialul Elodia”, Stelian Ogică, sinuciderea lui Mihai Erbașu, Tolea Ciumac, mirese furate și aduse în platou, clarvăzătoare, teorii ale conspirației fel de fel – practic, nu exista ceva ciudat în lumea asta care să nu apară în acest circ de televiziune. „DD” descoperise calea spre „inimile” unei categorii de telespectatori și nu avea de gând să renunțe atât de ușot.

Se poate spune că Dan Diaconescu a servit drept model de a faimă unor oameni ca George Simion. Cu toate că a schimbat calea prin care furnizează „senzaționalul”, liderul AUR pare să utilizeze aceeași rețetă ca predecesorul său.

Și pentru că tot am vorbit despre partide, poate că vă amintiți că, la un moment dat, Dan Diaconescu și-a dat seama că ar putea să ducă ideea de „idol național” un pic mai departe. El a pus bazele unui partid politic care îi purta, de altfel, numele. Partidul avea mulți adepți, dar și sedii în toate orașele mari, dar și mai mici, ale țării.

În 2015, Dan Diaconescu primea o condamnare definitivă de cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, iar în perioada aceea era închis și OTV-ul, „copilul său de suflet”.

„DD” a fost acuzat că l-ar fi șantajat pe primarul comunei Zarand, din Arad, dar și pe omul de afaceri Paul Petru Țârdea.

Încarcerarea lui Dan Diaconescu reprezenta sfârșitul unei era, liderul absolut al senzaționalului fiind incapabil de a-și restaura gloria de odinioară. Chiar și așa, precum menționam anterior, el a servit drept model de „proaste practici” pentru alții ca el.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele