Șoferii ar trebui să cunoască toate semnele de circulație și marcajele rutiere, indiferent de categoria autovehiculului pe care o dețin. În ciuda acestui lucru, află că există semnul de circulație care trezește confuzie în rândul conducătorilor auto.
Una dintre obligațiile șoferilor constă în a cunoaște toate semnele de circulație și marcajele rutiere, pentru a nu pune în pericol siguranța publică și pentru a nu provoca accidente. Totuși, un indicator rutier pare să dea mari bătăi de cap șoferilor, având în vedere că nu prea știu ce reprezintă.
Semnul de circulație respectiv este o săgeată de culoare galbenă și care se montează pe porțiunile de drum unde au loc lucrări de reabilitare a drumurilor publice. Acesta semnalizează devierea temporară a circulației în direcția respectivă.
Indicatoarele rutiere sunt împărțite pe mai multe categorii, fiind mai ușor de identificat și implicit, de respectat atunci când te afli pe drumurile publice:
De cele mai multe ori, acestea se regăsesc amplasate pe sensul din dreapta drumului, însă uneori, ele mai sunt montate și pe partea opusă, ori deasupra sensului de mers. De asemenea, mai există și semne de circulație care se regăsesc la marginea drumului și care indică șoferilor care circulă pe oricare dintre benzi, spre deosebire de cele de pe partea stângă sau dreaptă care trebuie respectate de către cei care se află pe respectivul sens de mers.
În cazul șoferilor din Capitală, aceștia urmează să întâlnească un nou marcaj rutier. Este vorba despre „Bike Box”, iar Comisia Rutieră din cadrul Primăriei Municipiului București a aprobat acest marcaj în din anul 2021, fiind o regulă inspirată după cele din Germania.
Acest marcaj va fi întâlnit la început pe marile bulevarde și va fi reprezentat de un pătrat în mijlocul căruia se regăsește desenul unei biciclete. El va fi amplasat la sfârșitul benzilor de circulație, în dreptul semafoarelor. Încă se află în discuție culorile care vor fi utilizate pentru marcajul respectiv, pentru a fi cât mai vizibil.
Lungimea marcajului va fi de trei metri, astfel că șoferii care staționează la semafor, sunt obligați să oprească cu trei metri mai în spate față de până acum. Participanții la trafic aflați pe biciclete sau trotinete vor avea prioritate și vor aștepta culoarea semaforului pe acest marcaj nou, pornind cu câteva secunde înainte șoferilor.