08 sept. 2022 | 14:26

Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, vizită surpriză în Kiev

ULTIMA ORĂ
Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, vizită surpriză în Kiev

Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a ajuns la Kiev, într-o vizită surpriză. Acesta va avea întâlniri cu oficiali ucraineni, iar vizita este menită să demonstreze sprijinul SUA pentru Ucraina.

Blinken a ajuns în Kiev

Între timp, potrivit Reuters, la Kiev, secretarul de stat american va anunța o finanțare militară în valoare de 2 miliarde de dolari pentru Ucraina și alte 18 state care s-ar putea confrunta în viitor cu agresiunea rusă.

La 20 august, secretarul de stat american Anthony Blinken a declarat că a ordonat acordarea unui ajutor de 815 milioane de dolari Ucrainei.

„A dat permisiunea de a retrage arme și echipamente în valoare de 815 milioane de dolari din stocurile Departamentului de Apărare al SUA pentru apărarea Ucrainei. Suntem alături de Ucraina și de apărătorii săi curajoși”, a subliniat atunci Blinken.

Iar astăzi s-a aflat că SUA au aprobat un ajutor militar suplimentar de 675 de milioane de dolari pentru Ucraina, după o întâlnire a șefilor apărării din cele două țări. Documentul respectiv a fost deja semnat de președintele Joe Biden.

Ucraina cere arme cu rază lungă de acțiune

Între timp, Ucraina insistă asupra cererii de arme cu rază lungă de acțiune, în condițiile în care conflictul se află în a șaptea lună de la invazia rusă în Ucraina.

„Creșterea razei lungi de acțiune este misiunea noastră – a scris în această dimineață pe Telegram Andriy Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean – Raza lungă de acțiune dă viață simetriei. Și este baza succesului în confruntarea cu agresorul”.

Și un nou ajutor militar sosește din partea SUA. Președintele american Joe Biden a aprobat un pachet suplimentar de armament pentru Kiev în valoare de 675 de milioane de dolari.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunțat acest lucru de la Ramstein, în timp ce au început lucrările grupului de contact pentru susținerea apărării Ucrainei, unde conflictul a ajuns la a șaptea lună de la invazia rusă.