19 mai 2022 | 13:43

Se dau 5000 de euro pentru acești români: ce trebuie să facă, ce șanse au să-i primească

ACTUALITATE
Se dau 5000 de euro pentru acești români: ce trebuie să facă, ce șanse au să-i primească

Cadrele didactice tinere pot obține câte 5000 de euro. Astfel, cadrele didactice care integrează tehnologii și noi metode de predare în cursurile lor au șansa de a lua niște bani. ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii) lansează cea de-a cincea ediție a Burselor ANIS.

Proiectele selectate vor beneficia de câte o bursă de 5.000 de euro. Înscrierile fiind așteptate între 1 și 25 septembrie.

„Ne aflăm la startul celei de-a cincilea ediții a programului Bursele ANIS, fapt ce ne demonstrează că inițiativa noastră a avut un ecou puternic în piață, iar răspunsul s-a consolidat în acest parteneriat, între mediul academic și industrie. Sistemul de învățământ trebuie în continuare susținut și ne bucurăm că jucătorii din industria tech se implică direct în fiecare an, sponsorizările acordate profesorilor și proiectelor acestora fiind o modalitate practică și eficientă de a-și arăta interesul în acest sens. Cu fiecare an mai facem un pas spre obiectivul final – de a avea un parteneriat puternic și durabil între mediul academic și industria de IT”, a spus Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS, citată de aceeași sursă.

Criteriile pentru cei 5000 de euro

Pentru a obține finanțarea, cursurile propuse de cadrele didactice trebuie să se încadreze în categoriile: Big Data, Cybersecurity, Artificial Intelligence/Machine Learning, Virtual Reality, Health Tech, Blockchain, Internet of Things, Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăți non-IT).

Iată ce criterii trebuie să îndeplinești ca să fii eligibil: cadrele didactice trebuie să aibă până în 40 de ani, să dețină titlul de lectori sau asistenți universitari și să propună în curricula universitară tehnologii și metode inovative de predare care să integreze unul dintre domeniile propuse.

Cu alte cuvinte, lectorii trebuie să introducă un nou curs în anul universitar 2022/2023, să actualizeze un curs existent (peste 50%) sau să aducă metode de predare noi și inovative. De asemenea, asistenții pot propune soluții pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular.