07 mart. 2022 | 12:55

Scena cursei cu mașini, din „The Batman”, explicată: ce legătură are cu Alfred Hitchcock

ACTUALITATE
Scena cursei cu mașini, din „The Batman”, explicată: ce legătură are cu Alfred Hitchcock

În momentul de față, „The Batman” este unul dintre cele mai urmărite filme din cinematografele, din întreaga lume. De altfel, acest lucru a fost ușor de anticipat, întrucât producătorii au promis ca noua producție să fie diferită față de ceea ce am văzut, până în prezent, atunci când vorbim despre celebra franciză DC.

Filmul „The Batman” a debutat în cinematografe în data de 4 martie, iar de atunci a fost văzut de milioane de cinefili, din multe țări ale Globului. Amintim că pelicula rulează în aproape toate sălile de cinema funcționale din România, de asemenea.

În momentul în care a fost anunțat, pentru prima oară, s-a speculat că noul „Batman” va semăna, într-o oarecare măsură cu „Joker”, din punct de vedere al manierei de execuție, însă și a vibe-ului cu care ai putea să rămâi, imediat ce ai terminat de vizionat. Ecuația a fost întregită și de distribuirea lui Robert Pattinson, în rolul lui Bruce Wayne/The Batman, ceea ce a întărit convingerea că povestea s-ar putea îndepărta, într-o oarecare măsură, de clasicismul specific DC.

Cursa cu mașini dintre Batman și The Penguin, explicată de regizorul Matt Reeves

Pe la jumătatea filmului suntem martorii unei veritabile curse cu mașini, între Batman și The Penguin. Așa cum ne-am fi putut aștepta, este vorba despre multă adrenalină, scene impresionante, acrobații cu automobile și o imagine de final care are toate șansele să devină sursa multor meme-uri de pe rețele de socializare.

Respectiva scenă ni-l arată pe Batman coborând din Batmobilul său cuprins de flăcări, în timp ce se apropie de mașina răsturnată în care se află The Penguin, pe care eroul principal îl fugărește pe contrasens preț de vreo 10 minute, în film. Imaginea ne este redată din perspectiva lui The Penguin.

Cei care au apucat să vadă filmul au rămas, poate, impresionați de această scenă. Așadar, regizorul Matt Reeves a explicat că, în realitate, s-ar fi inspirat chiar de la maestrul horror-ului, Alfred Hotchcock, atunci când a gândit acest moment.

Scena poate fi urmărită mai jos:

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele