12 apr. 2022 | 08:00

Samsung și-a bătut cuie în talpă cu Galaxy S22: a ajuns să se vândă la jumătate de preț, iar motivul este evident

ACTUALITATE
Samsung și-a bătut cuie în talpă cu Galaxy S22: a ajuns să se vândă la jumătate de preț, iar motivul este evident

Nici nu s-a lansat bine, iar Galaxy S22 a făcut subiectul unui scandal de proporții astronomice. Cel mai nou și mai bun telefon al celor de la Samsung a venit la pachet cu o performanță reală semnificativ mai mică decât ar fi trebuit, din cauza unui handicap artificial impus de producător printr-o particularitate software.

Între timp, un director al Samsung și-a cerut scuze pentru decizia eronată a companiei, iar telefoanele Samsung Galaxy S22 s-au bucurat de o actualizare de firmware care elimină acel limitator de performanță. Partea proastă? Se pare că remedierea problemei a venit prea târziu. Opinia clienților s-a format deja, iar telefonul, independent de variantă, a ajuns să fie un eșec de piață, cel puțin în anumite țări.

Samsung Galaxy S22, la jumătate de preț, în Coreea de Sud

Dacă nu știai acest lucru, Samsung este o companie sud-coreeană. În acest context, te-ai fi așteptat ca sud-coreenii să fie cei mai înțelegători când vine vorba de gigantul autohton. Nu pare să fie însă cazul. Coreenii s-au simțit înșelați, iar operatorii de telefonie, principalii vânzători de S22 se află acum în situația de a încerca să vândă la jumătate de preț cele mai noi și mai puternice smartphone-uri din portofoliul Samsung.

Trei dintre operatorii importanți de comunicații din Coreea de Sud se confruntă cu obligativitatea de a lua niște decizii radicale legate de prețurile de vânzare pentru Galaxy S22 din cauza scăderii bruște a cererii. În loc de 990.000 won, un Galaxy S22 se vinde acum la 549.000 de won, adică 408 euro. În același timp, doritorii de iPhone 13, un smartphone care s-a lansat cu vreo 3-4 luni mai devreme decât S22, trebuie să plătească în continuare 1.090.000 won sau 810 euro, conform datelor PhoneArena. 

Samsung nu este primul producător care a limitat pe ascuns performanțele gadgeturilor sale de top sau a deformat rezultatele din testele sintetice prin diferite artificii. Atât OnePlus, cât și Xiaomi sau chiar Samsung au mai apelat în trecut la acest comportament. De această dată, însă, utilizatorii de Galaxy S22 s-au ambiționat să sancționeze practica ofensatoare și mincinoasă. Există deja și un proces de clasă împotriva producătorului de telefoane pentru a penaliza financiar gestul necugetat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele