Salariu de 10.000 de lei într-o meserie care nu exista anul trecut, în România

Salariu de 10.000 de lei într-o meserie care nu exista anul trecut, în România

Piața muncii din zilele noastre nu mai are nimic în comun cu ceea ce știam noi că se întâmplă în urmă cu 20 de ani, de exemplu.

Acum am ajuns să ne dezvoltăm la un ritm fără precedent, iar noile descoperiri și tehnologii au nevoie de forță de muncă competentă, care să țină pasul cu inovația.

De altfel, nevoile societății sunt diferite, atât în plan material, cât și spiritual, motiv pentru care o sumedenie de noi tipuri de joburi și de meserii își fac apariția, pentru a veni în întâmpinarea schimbării de mentalitate, de comportament sau de consum, după caz.

Totodată, situația geopolitică, direcțiile în care merg marile economii ale lumii în plan financiar, politic sau economic dictează noi schimbări pe piața globală a muncii.

Războiul din Ucraina nu face excepție de la această regulă nescrisă. Pe fondul lui, a apărut un job extrem de bine plătit, despre care n-ai mai auzit până acum.

Ce trebuie să faci în noua meserie, pentru 10.000 de lei pe lună

Este vorba despre postul de supraveghetorul desemnat de stat, în contextul sancțiunilor economice adoptate de SUA și Occident împotriva Rusiei. Astfel, datorită acestui specialist, companiile din țara noastră care sunt controlate de entități asupra cărora s-au instituit sancțiuni, nu vor avea activitatea suspendată dacă acceptă această supraveghere. E un fel de garanție a statului prin care își ia măsuri de precauție în raport cu diverse potențiale pericole sau nereguli, dat fiind contextul deosebit de sensibil din prezent, în plan internațional.

Companiile din România controlate de entități supuse sancțiunilor introduse împotriva Rusiei, pe fondul războiului din Ucraina, vor putea să își continue activitatea, iar fondurile acestora nu vor mai fi blocate, dar numai dacă acceptă instituirea, provizorie, a unui sistem de supraveghere din partea statului, care să urmărească respectarea de către firmă a sancțiunilor internaționale (…) Dacă cererea pentru supraveghere este aprobată, prin ordin al ministrului Economiei se desemnează un reprezentant din cadrul ministerului care să îndeplinească calitatea de supraveghetor permanent”, explică Profit.ro.

De notat că salariul este de cel puțin 10.000 de lei pe lună, însă poate fi și nivelul maxim prevăzut pentru conducerea societății, conform sursei citate.

Printre obligațiile supraveghetorului se numără să solicite persoanei juridice punctul de vedere cu privire la constatările făcute potrivit lit. a) în termen de 24 de ore, să întocmească lunar o informare privind activitatea persoanei juridice, în baza activității de monitorizare, care se transmite autorității prevăzute la art. 81 alin. (1) și Ministerului Economiei sau să informeze de îndată autoritatea, precum și Ministerul Economiei, în situația în care clarificările persoanei juridice nu sunt de natură să înlăture suspiciunea supraveghetorului.

Citește și: