Cine ar putea să-i ia locul lui Putin. Una dintre fiicele liderului rus, în cărți pentru preluarea țării

Cine ar putea să-i ia locul lui Putin. Una dintre fiicele liderului rus, în cărți pentru preluarea țării

„În acest weekend, președintele rus Vladimir Putin a discutat cu anturajul său imediat apropiat despre conceptul de retragere treptată și despre modalitățile de asigurare a continuității odată cu schimbarea conducerii regimului. Discuțiile nu au fost zadarnice, iar perspectivele au devenit din ce în ce mai clare”, se arată în raportul agenției ucrainene de știri,  apărut pe canalul Telegram Generall SVR.

Cine îl înlocuiește pe Putin

Potrivit unor surse, Putin se pregătește să-i ofere lui Medvedev postul de ambasador într-una dintre țările din Asia de Sud-Est. Înainte de asta, însă, s-ar putea să fie nevoit să-l învinovățească pentru scăderea cotei de popularitate a Rusiei Unite.

„La sfârșitul acestei toamne, Putin plănuiește că ratingul Rusiei Unite va scădea și că va apărea nevoia unui nou lider de partid, iar toate sondajele de opinie arată că populația rusă își dorește o femeie lider”, a precizat canalul.

Se spune că Putin ar pregăti-o pe una dintre fiicele sale, Ekaterina Tikhonov, pentru a deveni liderul partidului. Când ea va prelua funcția, Putin s-ar putea preface că se retrage treptat.

Se spune că în plan ar putea apărea și Dmitri Patrușev, ministrul rus al Agriculturii.

„Pe măsură ce se apropie Anul Nou, Putin intenționează să anunțe un summit pentru 2023. La 26 martie, Putin însuși nu va participa la alegerile prezidențiale anticipate și îl va susține pe Patrușev.

Patrușev însuși, care deține în prezent funcția de ministru al agriculturii în cadrul guvernului, va fi transferat de la guvern la o poziție neutră înainte de eveniment pentru a reduce riscul unei viziuni negative asupra crizei proiectate în sectorul său.

„Putin va rămâne președintele Consiliului de Stat și adevăratul lider al țării atât timp cât sănătatea sa în deteriorare îi va permite”, a adăugat raportul.

Trebuie remarcat faptul că informațiile de pe canalul Telegram menționat mai sus nu au fost confirmate și nu au fost comentate oficial.

Anterior, serviciile de informații ucrainene au declarat că au dovezi că Putin suferă de o serie de boli și că țara se pregătește deja pentru plecarea lui Putin.

Citește și: