16 nov. 2022 | 09:34

S-a schimbat legea pentru toți șoferii din România: îți ridică mașina de unde nu te aștepți

ACTUALITATE
S-a schimbat legea pentru toți șoferii din România: îți ridică mașina de unde nu te aștepți

Codul Rutier din România a suferit o nouă modificare foarte importantă, una cu consecințe directe pentru șoferii români. Poliția Rutieră tocmai a câștigat noi drepturi pe drumurile publice, îți poate ridica mașina foarte ușor.

Până de curând, firmele de ridicări auto au fost singurele care îți puteau ridica mașina în momentul în care ai parcat-o ilegal sau într-un loc nepotrivit. După modificare legislativă promulgată de președintele Klaus Iohannis, acest drept se extinde la agenții de la Poliția Rutieră. Ca referință, este vorba de modificarea alineatului 1 al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Oamenii obișnuiți fac referință la această lege ca fiind Codul Rutier.

Poliția Rutieră îți ridică mașina staționată neregulamentar

„Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz”, prevede legea, scrie Agerpres.

Ca referință, până acum, acest lucru era imposibil. În multe orașe din România nu s-au ridicat niciodată mașini, în localitățile mai mici, cu atât mai puțin. Tocmai în acest context, modificarea legislativă ce urmează să fie publicată în Monitorul Oficial va veni cu un stres semnificativ pentru mulți șoferi de pe meleaguri mioritice care, până la ora actuală, nu și-au pus niciodată această problemă.

Tot ieri, președintele României a mai promulgat alte două acte normative:

* Legea privind stabilirea cadrului organizatoric în scopul operaţionalizării la nivel naţional a Sistemului de intrare/ieşire şi a Sistemului european de informaţii şi de autorizare privind călătoriile;

* Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2019 privind acordarea unor facilităţi fiscale şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor măsuri bugetare şi pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele