Îți ridică mașina imediat. Legea despre care ar trebui să știe toți șoferii bucureșteni: se poate întâmpla în curând

Îți ridică mașina imediat. Legea despre care ar trebui să știe toți șoferii bucureșteni: se poate întâmpla în curând

Dacă ești din București și ai obiceiul să-ți parchezi mașina neregulamentar, avem o veste proastă pentru tine: se pregătește o lege care să te împiedice, pe viitor, să mai faci asta.

Mașinile găsite staționate neregulamentar, pe bulevardele din București, ar putea fi ridicate de către reprezentanții primăriilor de sector, de acum înainte. Un proiect care să reglementeze asta va fi dezbătut miercuri, în ședința de Consiliu General al Capitalei.

Unde-i lege, nu-i tocmeală: cum ar putea primăria să-ți ridice mașina, dacă ai parcat-o acolo nu e voie

Proiectul ce va fi supus la vot miercuri, în cadrul ședinței de Consiliu General, completează HCGMB nr. 371/2019, privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea mașinilor staționate neregulamentar pe partea carosabillă a drumurilor publice de străzi a Municipiului București, prin extinderea competenței de ridicare a mașinilor respective și către cele șase sectoare ale Capitalei, se arată într-o știre Agerpres.

Cu alte cuvinte, dacă trece de votul consilierilor, primăriile celor șase sectoare bucureștene vor fi împuternicite să-ți ridice mașina, în cazul în care ai parcat-o într-un loc nepermis, ceea ce, în mod evident, îți va da multe bătăi de cap, întrucât va trebui să faci demersuri sporite pentru a-ți recupera automobilul.

Propunerea a fost inițiată de consilierul USR, din cadrul Primăriei Capitalei, Nicorel Nicorescu. Cu toate astea, trebuie menționat că acesta nu a fost singurul care a contribuit, o solicitare asemănătoare venind și din partea Direcției Generale de Poliție Locală a Sectorului 6, din Capitală. Instituția a „invocat numeroase situații cu care se confruntă, în legătură cu staționarea neregulamentară pe drumutile publice din Sectorul 6”.

De asemenea, s-a adus în discuție și numărul mare de sesizări, venite, de data această dată, din partea cetățenilor din acest sector, și nu numai.

Problema mașinilor staționate pe locurile nepermise este una destul de gravă, în condițiile în care mulți șoferi aleg să parcheze uneori inclusiv pe trecerile de pietoni, îngreunând atât traficul mașinilor, însă și pe cel al pietonilor.

Citește și: