S-a întâmplat cu voucherele sociale ale românilor, în această săptămână: anunțul oficial despre noile tichete de masă

S-a întâmplat cu voucherele sociale ale românilor, în această săptămână: anunțul oficial despre noile tichete de masă

Vouchere sociale reprezintă o formă de ajutor financiar care ar fi trebuit să ajungă la milioane de români sub forma unor carduri similare cu cele pentru tichete de masă. Abia acum a fost făcut însă un anunț foarte important pe marginea subiectului.

Noile tichete de masă de la stat, pentru alimente de bază și mese calde, au fost eliberate integral de către autoritățile române. Este vorba de nu mai puțin de 2,5 milioane de carduri pentru vouchere sociale care, până la finele acestei săptămâni, vor avea pe ele și cei 250 de lei promiși de autorități, prima din patru rate ce vor fi virate până la finele acestui an, pentru un total de 1000 de lei, ajutor social.

Voucherele sociale ale românilor, mai aproape de a-și atinge scopul

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a confirmat că toate cele 2,5 milioane de carduri pentru vouchere sociale au fost emise și, cu ajutorul Poștei Române, până la finele acestei săptămâni, vor fi livrate în întregime, vor ajunge la cei care au nevoie de ele. Ca referință, suma de 250 de lei de pe aceste carduri se acordă o dată la două luni, până în decembrie, cu mențiunea că, dacă nu sunt cheltuiți, banii vor dispărea în 12 luni, se vor întoarce la stat.

„Este un moment de referinţă pentru acest program. Printr-o mobilizare exemplară din partea tuturor părţilor implicate, reuşim să trecem peste cea mai grea parte a acestui proces, mai exact emiterea şi distribuirea celor 2,5 milioane de carduri. Sunt bucuros că am depăşit toate dificultăţile, pentru a operaţionaliza această măsură prin care acordăm 1.000 de lei în patru tranşe pentru alimente şi mese calde. Cel mai important aspect este următorul: toţi beneficarii eligibili vor primi cardurile, personal mă asigur că se efectuează toate verificările în acest sens. În final, salut buna colaborare cu Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Poşta Română şi emitenţii de carduri, fiecare având un rol vital pentru sprijinirea românilor aflaţi în nevoie”, a transmis ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Oficialul ministerial a oferit asigurări că ”nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin”, chiar dacă livrarea cardurilor s-ar putea să întârzie în situația în care cineva nu este la domiciliu sau nu a răspuns avizului operatorului poștal.

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficarilor eligibili, menţionăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. Cât despre informaţiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poştei Române”, se arată în comunicatul MIPE.