Rușii au ieșit pe stradă și au protestat în 21 de orașe împotriva războiului din Ucraina. Peste o mie de manifestanți au fost reținuți de poliție

Rușii au ieșit pe stradă și au protestat în 21 de orașe împotriva războiului din Ucraina. Peste o mie de manifestanți au fost reținuți de poliție

A fost scandal în Rusia, după ce oamenii au protestat în stradă împotriva războiului.  S-au înregistrat manifestații în 21 de orașe, iar poliția a reținut, potrivit unei organizații independente, peste o mie de persoane. A existat un miting chiar și în capitala Kazahstanului, în care s-a cerut oprirea războiului.

Proteste în 21 de orașe din Rusia, peste o mie de oameni au fost reținuți de poliție

Rusia freamătă! Deși rețelele sociale sunt închise, iar canalele oficiale nu vorbesc despre invazia din Ucraina, ci de o operațiune specială, de mare succes a armatei Federației Ruse, oamenii au început să afle ce se întâmplă cu adevărat. Se tem pentru cei din familiile lor care se află în război, dar le este teamă că sancțiunile economice internaționale le vor face viața și mai grea. Și deja au început să simtă primele efecte.

În acest condiții au existat proteste în 21 de orașe din Rusia. Oamenii au scandat împotriva războiului și au cerut retragerea armatei din Ucraina. Poliția a intervenit și, conform OVD-Info, a arestat peste o mie de persoane.

Doar în Vladivostok două sute de persoane au ajuns pe mâna forțelor de ordine. Potrivit acelorași surse de la începutul invaziei, acum 11 zile, în Rusia au fost reținute opt mii de persoane, în urma protestelor anti-război.

Imaginile din Rusia sunt foarte dure. Poliția a făcut arestările în forță și au existat chiar manifestanți care au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Valul protestelor a ajuns și în Kazahstan, în cel mai mare oraș al țării. Sute de oamenii au ieșit pe stradă în Almatî și au strigat : „Kazahstanul va fi următorul, dacă războiul nu este oprit acum”. Daulet Abylkasymov, un organizator al protestului a declarat că demonstrația „nu este împotriva poporului rus, ci este împotriva lui Putin.

Au fost manifestanți care au transmis conducătorilor din Kazahstan să părăsească organismele regionale conduse de Rusia.

Citește și: