Rușii afirmă că ar fi distrus cea mai mare rezervă de carburant a armatei ucrainene VIDEO

Rușii afirmă că ar fi distrus cea mai mare rezervă de carburant a armatei ucrainene VIDEO

Rusia a declarat, în cursul zilei de vineri, că a distrus cea mai mare rezervă de combustibil a armatei ucrainene în apropiere de Kiev, cu rachete de croazieră. Joi seară, „rachetele de înaltă precizie Kalibr au vizat o bază de stocare de combustibil din apropierea satului Kalinovka, lângă Kiev”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, într-un comunicat.

Cea mai mare rezervă de carburant a armatei ucrainene, distrusă de ruși

„Cea mai mare rezervă de combustibil rămasă în armata ucraineană, care a fost folosită pentru aprovizionarea unităților din zona centrală a țării a fost distrusă”, a mai adăugat acesta, relatează lefigaro.fr.

Konașenkov a mai spus că forțele ruse au distrus mai multe echipamente militare ucrainene cu o zi înainte, inclusiv trei sisteme de apărare aeriană și patru drone.

Pierderile rusești în Ucraina au depășit pierderile sovietice în Afganistan

Rusia a suferit mai multe pierderi în cele 26 de zile de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei decât a suferit armata sovietică în decursul unui deceniu  în Afganistan, arată datele împărtășite de ministerul ucrainean al apărării, relatează jpost.com.

Infograficul publicat de Ministerul Apărării arată că pierderile oficiale ale armatei sovietice în Afganistan s-au ridicat la 15.051 de personal, în timp ce pierderile suferite în prezent de armata rusă în Ucraina se ridică la aproximativ 15.300 de cadre, potrivit Statului Major al Forțelor Armate Ucrainene.

Consilierul prezidențial ucrainean, Oleksiy Arestovici, a declarat miercuri că se așteaptă ca faza activă a invaziei ruse să se încheie până la sfârșitul lunii aprilie, deoarece avansul rusesc a stagnat deja în multe zone. Vorbind la televiziunea locală, Arestovych a spus că Rusia a pierdut deja 40% din forțele sale de atac și, de asemenea, a minimalizat perspectiva ca Rusia să poarte război nuclear. Reuters nu a putut verifica independent declarațiile sale.

Consilierul Preşedinţiei Oleksiy Arestovici a declarat pe 22 martie că forţele ucrainene au doborât cel de-al 100-lea avion rusesc deasupra Mariupolului, iar încă două avioane inamice au fost doborâte deasupra regiunii Dnipropetrovsk. Oksana Baulina, jurnalist pentru The Insider, a fost ucisă în timpul bombardamentelor rusești la Kiev, potrivit presei ucrainene.

Serviciile speciale ale Poloniei au cerut miercuri Ministerului de Externe să expulzeze 45 de diplomați ruși, dintre care unii ar fi fost presupuși că lucrau pentru serviciile secrete sub acoperirea activității diplomatice, a declarat purtătorul de cuvânt Stanislaw Zaryn.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că ambasadorul Rusiei a fost chemat la ministerul de externe iar deciziile privind măsurile viitoare vor fi anunțate după întâlnire. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că trimiterea forțelor de menținere a păcii în Ucraina poate duce la o confruntare directă între Rusia și alianța militară NATO.

Citește și: