Rusia ar fi răpit și dus în lagăre de filtrare zeci de mii de ucraineni. Ce se vede pe imaginile din satelit

Rusia ar fi răpit și dus în lagăre de filtrare zeci de mii de ucraineni. Ce se vede pe imaginile din satelit

Rusia ar fi răpit zeci de mii de ucraineni pe care i-ar fi dus ulterior în lagăre de filtrare înființate la graniță, ca în Cecenia. Înainte de a-i trimite în diferite zone îndepărtate ale Rusiei, trupele lui Putin le-ar lua ucrainenilor pașapoartele. „Ocupanții îi forțează pe oamenii deja epuizați de război să se urce în autobuze“. Mai multe detalii, în rândurile de mai jos.

Zeci de mii de ucraineni, răpiți și duși în lagăre de filtrare

Rusia ar duce forțat mii de ucraineni cărora le-ar lua pașapoartele în „tabere de filtrare“ construite pe coasta de sud-est a Ucrainei, înainte de a-i trimite în diferite zone îndepărtate din Rusia. Zeci de corturi albastre și albe pot fi observate în imagini surprinse din satelit. Corturile sunt instalate într-o tabără ridicată în localitatea de coastă Bezimenne, în Donețk, controlat de separatiști, în apropiere de Mariupol.

Potrivit acestor imagini, Rusia ar acționa în Ucraina ca în Cecenia. Imaginile din satelit, obținute de I News, vin pe fondul declarațiilor autorităților ucrainene potrivit cărora zeci de mii de oameni sunt răpiți din orașul-port asediat Mariupol și mutați cu forța peste granița cu Rusia.

În imagini se pot vedea circa 30 de corturi ridicate într-o tabără pe locul unei foste piețe din satul de coastă Bezimenne, în Donețk. Acestea sunt primele imagini din satelit care arată că ocupanții ruși ar fi construit, pe modelul Cecenia, „tabere de filtrare“ în interiorul Ucrainei.

Rusia ar fi construit „tabere de filtrare“ în interiorul Ucrainei. FOTO: I News
Rusia ar fi construit „tabere de filtrare“ în interiorul Ucrainei. FOTO: I News

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 33. Noi negocieri au loc în Turcia. Pierderile materiale se ridică la peste 63 de miliarde de dolari

„Ocupanții îi forțează pe oameni să urce în autobuze“

Primarul Mariupolului, Vadim Boychenko, a afirmat că trupele lui Vladimir Putin au deportat cu forța din Mariupol, în lagăre, 6.000 de rezidenți, inclusiv femei și copii.

„Ocupanții îi forțează pe oamenii deja epuizați de război să se urce în autobuze. Sunt, de asemenea, informații conform cărora ocupanții ruși confiscă pașapoartele oamenilor și alte documente de identitate ucrainene. Oamenii deportați sunt mai întâi duși în așa-numitele lagăre de filtrare, de unde sunt trimiși în diferite orașe îndepărtate din Rusia“, a spus edilul într-un mesaj Telegram.

Acesta a adăugat că autoritățile locale întocmesc de urgență o bază de date cu numele ucrainenilor care ar fi fost luați forțat.

Declarațiile primarului din Mariupol vin după ce ambasadorul SUA la ONU a spus că exista „informații credibile și tulburătoare“ că trupele ruse creează liste de ucraineni pe care intenționează să-i trimită în lagăre sau să-i ucidă.

Pe de altă parte, Moscova a declarat presei ruse că cele 30 de corturi ar fi fost ridicate pentru 440 de persoane într-o așa-numită „tabără umanitară“, precum și că ar fi fost trimise 18 tone cu ajutoare, oferinduli-se oamenilor lenjerie de pat și mese calde.

Etichete: