România, campioană la prețurile pentru internet fix: pe ce loc se află țara noastră, în lume

România, campioană la prețurile pentru internet fix: pe ce loc se află țara noastră, în lume

Cu toate că nu s-ar zice, dacă ne uităm în portofel, în acest moment, România a reușit să urce în top, imediat după Siria, în ceea ce privește prețul la internet fix.

Un studiu întreprins de cable.co.uk ne arată că țara noastră stă destul de bine, atunci când vorbim despre prețul unui abonament lunar la internet în bandă largă, în lume. Pe primul loc de află Siria unde, pentru a beneficia de internet fix, trebuie să plătești 2,15 dolari. De altfel, în cea mai nefavorabilă situație, din acest punct de vedere, se află locuitorii din Burundi care trebuie să scoată din buzunare 429,95 de dolari, pentru a beneficia de acest „privilegiu”.

România a urcat două poziții în top, ajungând pe locul doi: avem internet fix ieftin

Site-ul menționat anterior a precizat că țara noastră a urcat două locuri, în ultima perioadă, până pe poziția a doua a clasamentului mondial, fiind acum pe prima poziție în regiune, de altfel. În medie, abonamentul la internet fix, din țara noastră, valorează aproximativ 5-6-7 euro, în funcție de oferta furnizorului.

„Există 14 țări calificate în regiunea Europei de Est, toate cu excepția uneia dintre ele se află în prima jumătate a clasamentului, una (România) în top 10, iar alte 11 în top 50. În general, regiunea are un cost mediu de 19,9 dolari pe lună, ceea ce o face să fie a doua cea mai ieftină regiune din lume. Cele mai ieftine trei țări au fost România (9 USD, locul 8), Bulgaria (10,67 USD, locul 12) și Kosovo (15,01 USD, locul 23). Cele mai scumpe trei au fost Slovenia (45,61 USD, locul 114), Muntenegru (26,06 USD, locul 53) și Croația (23,37 USD, locul 50)”, se arată într-un comunicat.

De menționat că site-ul cable.co.uk a strâns și analizat date de la 3.356 de pachete de oferte pentru internet fix din 220 de țări. Studiul a fost realizat în perioada 19 ianuarie 2022 – 30 martie 2022.

Mai mult, avem o veste proastă pentru cei care s-au gândit să se stabilească în Statele Unite ale Americii: țara se află pe poziția 134, mondial, cu un cost mediu al abonamentului la internet fix de 55 de dolari/lună.