14 sept. 2022 | 13:16

Restricții de circulație, stații de metrou închise și zboruri anulate în Londra, cu ocazia înmormântării Reginei Elisabeta a II-a. Cum vor decurge funeraliile

ULTIMA ORĂ
Restricții de circulație, stații de metrou închise și zboruri anulate în Londra, cu ocazia înmormântării Reginei Elisabeta a II-a. Cum vor decurge funeraliile

Londra va fi din ce în ce mai aglomerată în cursul săptămânii viitoare, în timp ce oamenii se vor deplasa pentru a o vedea pe regina Elisabeta a II-a cum se odihnește la Westminster Hall și pentru a lua parte la adunări publice și ceremonii oficiale. Există deja anunțuri privind întârzieri în transport și anulări de evenimente.

Londra, paralizată de funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Tot centrul Londrei va fi restricționat în ziua înmormântării reginei, luni, 19 septembrie. Taxi-urile vor fi indisponibile și traficul auto va fi complet restricționat. Autobuzele vor circula, însă stațiile de metrou din jurul zonelor de interes vor fi deschis doar pentru ieșire.

Oamenii vor fi deviați către stațiile următoare pentru a pătrunde în subteran la metrou. De altfel, autoritățile londoneze vor să evite blocajele și accidentele din cauza aglomerației, motiv pentru care vor dirija tot ce înseamnă traficul din centrul capitalei, conform corespondentului special din Londra, Elena Vavilov.

Transportul va fi perturbat în toată Marea Britanie, dar în special în Londra și Edinburgh, unde se desfășoară o mare parte din ceremoniile oficiale.
În Londra, accesul în unele zone din centrul orașului va fi restricționat, deoarece oamenii se vor deplasa la Palatul Buckingham pentru a o comemora pe regină.
„Ne așteptăm la mulțimi mari, care pot prezenta riscuri pentru siguranța publică”, a declarat anterior guvernul într-un comunicat.

Acțiunile sindicale planificate în rețelele feroviare au fost anulate pentru luna septembrie, dar se așteaptă ca orarele trenurilor și autobuzelor să fie afectate pe toată perioada doliului. Planificarea călătoriilor în avans „va fi esențială”, potrivit unei declarații comune publicate marți de Network Rail și Transport for London.

Londra va fi „excepțional de aglomerată”, iar stațiile de metrou ar putea fi închise temporar pentru a evita supraaglomerarea.

„Vom asista la o cerere de călătorie fără precedent în capitală, în special începând de miercuri, 14 septembrie”, se arată în comunicatul companiilor feroviare.

„Furnizorii de transport au planuri bine puse la punct, cu personal și servicii suplimentare care vor fi puse în funcțiune pentru a ajuta oamenii să ajungă acolo unde trebuie să ajungă.”

Stația Green Park, de evitat

Pasagerii metroului londonez sunt rugați să evite stația Green Park, cea mai apropiată de Palatul Buckingham, din cauza „numărului mare de pasageri care trec prin ea și să încerce alte opțiuni din apropiere, inclusiv Victoria, Piccadilly Circus și St James’ Park.

Trenurile și autobuzele către aeroporturile londoneze ar putea suferi întârzieri și supraaglomerare.

Aeroportul Heathrow spune că pasagerii ar trebui să se aștepte la perturbări miercuri, deoarece rutele de zbor sunt modificate pentru a se asigura o liniște deplină deasupra centrului Londrei pentru procesiunea sicriului Reginei Elisabeta a II-a de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, unde Majestatea Sa va fi depusă până la înmormântarea sa, luni.

Procesiunea va pleca de la Palatul Buckingham la ora 14:22 exact și va ajunge să călătorească de-a lungul The Mall, Horse Guards Road, peste Horse Guards Parade și pe Whitehall până la Parliament Square, înainte de a ajunge la Palatul Westminster la ora 15:00 exact.

Unele dintre rutele de zbor ale aeroportului Heathrow trec adesea chiar deasupra centrului Londrei, dar „din respect pentru perioada de doliu”, aeroportul a declarat că va redirecționa aeronavele departe de Westminster „pentru a asigura liniștea în timpul procesiunii ceremoniale”.

Zboruri întârziate sau anulate

Ca urmare, aeroportul spune că zborurile ar putea fi întârziate sau chiar anulate. British Airways a fost cea mai afectată, cu o serie de zboruri anulate, inclusiv zboruri către Varșovia, Stockholm, Amsterdam, Dusseldorf, Basel, Hamburg, Roma și Faro.

Pasagerilor li s-a cerut, de asemenea, să respecte Momentul Național de Reflecție cu un minut de tăcere la ora 20:00 duminică, 18 septembrie. Este posibil ca zborurile care urmează să plece în această perioadă să aibă întârzieri, iar aeronavele care sosesc vor fi rugate să aștepte departe de centrul Londrei.

Într-o declarație, aeroportul a precizat că „anticipează” alte modificări ale operațiunilor sale luni, 19 septembrie, când vor avea loc funeraliile de stat ale Majestății Sale. Un purtător de cuvânt a declarat că vor fi publicate mai multe detalii în zilele următoare.

„Ne cerem scuze pentru întreruperea cauzată, în timp ce lucrăm pentru a limita impactul asupra evenimentelor viitoare”, a precizat aeroportul într-un comunicat.

Pentru pasagerii care călătoresc luni de pe Heathrow, funeraliile reginei vor fi transmise în direct pe ecranele din aeroport.