Rămâi fără WhatsApp, în curând: telefoanele pe care nu va mai funcționa în 2022

Rămâi fără WhatsApp, în curând: telefoanele pe care nu va mai funcționa în 2022

În fiecare an, o nouă serie de telefoane rămân fără posibilitatea de a rula WhatsApp, chiar dacă este vorba de câteva zecii de mii de dispozitive în piață, dacă nu mai multe. Tocmai a fost publicată lista pe 2022.

Oficialii WhatsApp au publicat un anunț legat de dispozitivele care vor pierde posibilitatea de a rula cea mai populară aplicație de chat, cu peste două miliarde de utilizatori în diverse colțuri ale mapamondului. Înainte de finele acestui an, posesorii de iPhone care încă mai rulează iOS 10 sau iOS 11, în contextul în care iOS 15.4.1 este cea mai recentă iterație a sistemul de operare Apple, vor pierde posibilitate de a utiliza WhatsApp.

Ce iPhone-uri rămân fără WhatsApp

Conform datelor obținute de WABetaInfo, mai mulți utilizatori de iPhone au început să primească o notificare pe marginea viitoare restricții de a mai utiliza WhatsApp. Prin mesajul cu pricina, li se atrage atenția utilizatorilor că, dacă nu își actualizează sistemul de operare al telefonului, vor rămâne fără aplicația de chat începând cu data de 24 octombrie.

Informația a fost coroborată și printr-un articol publicat pe site-ul de support al WhatsApp, accesibil la această adresă. În acel material, oficialii gigantului din cadrul Meta recomandă călduros să îți instalezi cel puțin iOS 12 pe iPhone pentru a putea rula WhatsApp fără probleme.

Punctual, situația este simplă. Dacă ai un iPhone 5 sau iPhone 5C, nu vei mai putea rula WhatsApp începând cu 24 octombrie 2022. Dacă ai un iPhone 5S, iPhone 6 sau iPhone 6S și ai amânat să-ți faci update pentru că telefonul îți va deveni semnificativ mai lent, nu vei mai putea amâna actualizarea, dacă vrei să utilizezi în continuare WhatsApp.

În contextul în care au trecut aproape 10 ani de când s-a lansat iPhone 5 și iPhone 5c, sunt șanse mari ca anunțul WhatsApp să nu afecteze un număr semnificativ de utilizatori, dar tot vine ca o veste proastă pentru cei care ”trag” de un telefon până se strică.