Publicarea videoclipurilor cu OZN-uri ar dăuna securității naționale, spun oficialii americani: ce se întâmplă, de fapt

Publicarea videoclipurilor cu OZN-uri ar dăuna securității naționale, spun oficialii americani: ce se întâmplă, de fapt

Guvernul SUA a decis să nu mai distribuie publicului nicio înregistrare cu OZN-uri pentru a proteja „securitatea națională”.

Ca referință, în mai, Pentagonul a arătat videoclipuri cu obiecte misterioase în timpul primei audieri publice despre OZN-uri de pe Capitol Hill din anii 1960. Acum, Marina consideră că publicarea oricăror videoclipuri suplimentare cu OZN-uri ar „afecta securitatea națională”, spunând unui site web guvernamental că toate videoclipurile OZN-uri ale guvernului sunt informații clasificate.

OZN-uri, pericol la adresa securității naționale

Ca răspuns la o solicitare a Legii privind libertatea de informare din partea unui site guvernamental de transparență numit The Black Vault, Marina a spus că orice difuzare publică a noilor videoclipuri cu OZN „va dăuna securității naționale, deoarece poate oferi adversarilor informații valoroase cu privire la operațiunile Departamentului de Apărare/Marină, vulnerabilități și/sau capabilități. Nicio porțiune din videoclipuri nu poate fi separată pentru lansare.

În cererea sa, The Black Vault a căutat toate videoclipurile „cu denumirea de „fenomene aeriene neidentificate””

„În timp ce trei videoclipuri UAP au fost lansate în trecut, faptele specifice acestor trei videoclipuri sunt unice prin faptul că acele videoclipuri au fost lansate inițial prin canale neoficiale înainte de lansarea oficială”, se spune.

„Aceste evenimente au fost discutate pe larg în domeniul public; de fapt, marile instituții de știri au organizat programe speciale despre aceste evenimente. Având în vedere cantitatea de informații din domeniul public cu privire la aceste întâlniri, a fost posibilă eliberarea fișierelor fără alte prejudicii la adresa securității naționale”.

Cele trei videoclipuri au fost mai întâi divulgate fostului cântăreț al Blink-182, Tom DeLonge și New York Times, dar la începutul acestui an, Pentagonul a arătat Congresului clipuri suplimentare cu OZN-uri.

Într-un videoclip scurt, un obiect mic părea să treacă pe lângă un pilot militar. Un al doilea videoclip și o fotografie au arătat două obiecte strălucitoare în formă de triunghi zburând cu o aeronavă, văzute pe cerul nopții.

Ca referință în 2021, Departamentul de Apărare al Statelor Unite a anunțat formarea unui nou grup care să investigheze rapoartele despre OZN-uri în apropierea zonelor militare sensibile.

Etichete: