Protest la Ministerul Muncii: „Nu vrem majorări de salariu”

Protest la Ministerul Muncii: „Nu vrem majorări de salariu”

Încă un protest se anunță astăzi, 15 iunie, după ce angajații din sănătate sunt pregătiți să iasă în stradă pentru majorarea salariilor. De data aceasta, Federația Columna va protesta între orele 11:00 și 13:00 în fața Ministerului Muncii. Manifestația va fi pentru solicitarea aplicării legii-cadru 153/2017, reactualizarea standardelor de cost și aprobarea de normative de personal pentru asistența socială.

Sunt așteptate în jur de 150-200 de persoane. Federația Columna spune că nu solicită majorări salariale, ci doar respectarea și aplicarea legii.

Protest la Ministerul Muncii

„Federaţia Columna nu solicită majorări salariale. Nu cerem nimic altceva decât respectarea şi aplicarea LEGII nr. 153/2017, respectiv acordarea drepturilor salariale prevăzute de această Lege”, menţionează reprezentanţii federaţiei într-un comunicat.

Organizaţia sindicală susţine că standardele de cost pentru asistența socială nu au mai fost actualizate din anul 2019, în contextul inflaţiei galopante din ultimii 2 ani de zile.

Din această cauză, Asistența Socială a devenit subfinanțată și duce lipsă de resurse financiare  necesare asigurării până la sfârşitul anului a salariilor şi a întreţinerii beneficiarilor.

Sindicaliştii cer aprobarea de normative clare de personal în asistenţa socială.

„Membrii noştri de sindicat au grijă de oameni. Sunt de nepermis situaţiile în care un angajat are grijă de 20 sau 30 de beneficiari cu dizabilităţi.

Preşedinţii de Consilii Judeţene sau Primarii dau afară personal tocmai din zona centrelor rezidenţiale, unde sunt îngrijiţi zi de zi beneficiarii, fiind grav afectată calitatea îngrijirii şi securitatea acestora”, susţin sindicaliştii.

Protestul  va continua şi joi, 16 iunie, în faţa Ministerului, în acelaşi interval orar.

Federaţia Columna este cea mai mare federaţie reprezentativă din cadrul Asistenţei sociale din România și reprezintă 20.000 de salariaţi din cadrul instituţiilor publice.

Citește și: