Probleme pentru Audi: de ce se judecă cu Nio

Probleme pentru Audi: de ce se judecă cu Nio

Nio, un brand premium care până acum și-a realizat cele mai multe vânzări în China, a intrat pe piața norvegiană în mai anul trecut și intenționează să se lanseze în Germania, Olanda, Suedia și Danemarca înainte de sfârșitul anului.

Producătorii de mașini chinezi se îndreaptă din ce în ce mai mult spre Europa.

Acest lucru nu este întotdeauna fără conflicte. Audi are în prezent o dispută legală cu unul dintre noii veniți producători auto electrici din China. Filiala premium VW a intentat un proces împotriva lui Nio la un tribunal din München. Unele dintre modelele oferite pentru prima dată în Europa ar încălca drepturile mărcii Audi.

Mai exact, este vorba despre două SUV-uri Nio cu denumirile de tip ES6 și ES8. Audi vinde de câțiva ani două sedanuri sportive cu numele de model S6 și S8. Cu denumirile de tip ale noilor sale mașini electrice, Nio se apropie foarte mult de modelele Audi care au fost introduse cu ceva timp în urmă, conform argumentației subsidiarei VW din Ingolstadt.

Ce spun nemții

„La fel ca multe companii de succes, Audi are întotdeauna grijă să își protejeze drepturile asupra mărcii în mod cuprinzător”, a confirmat un purtător de cuvânt al companiei. Oponentul alesese nume de modele pentru piața europeană „care, în opinia noastră, încalcă mărcile Audi”. În prezent, clarificarea juridică a chestiunii este în curs, așa că Audi nu a dorit să dea alte detalii.

Filiala europeană Nio din München a fost la fel de rezervată. „Nu comentăm un proces în desfășurare”, a spus un purtător de cuvânt. Pentru producătorul auto, procesul este o perturbare neașteptată pentru intrarea pe piață în Europa care tocmai a început. Nio își vinde mașinile în China de mult timp.

Compania a început vânzările în Norvegia cu modelul ES8, dar a declarat că intenționează să se lanseze în Germania cu sedanul electric ET7.

Citește și:
Etichete: