Prima mașină lansată în metavers: o poți testa înainte să o cumperi în realitate

Prima mașină lansată în metavers: o poți testa înainte să o cumperi în realitate

Acum disponibil pentru testare și în metavers.

Noul Nissan Sakura mini EV a fost dezvăluit în metavers, iar testele sale virtuale sunt deschise. Se pretinde că acest model Kei complet electrică oferă o autonomie de până la 180 km la o încărcare completă.

Nissan a dezvăluit prima sa mașină Kei complet electrică, Sakura. Noul Nissan Sakura este un mini vehicul electric și versiunea de producție a conceptului IMk, care a fost prezentată la Salonul Auto de la Tokyo 2019. Cu toate acestea, după debutul fizic al mini-EV la sediul global al Nissan din Japonia, compania l-a dezvăluit practic și în metavers.

Mai mult, Sakura este expusă la Nissan Crossing virtual și sunt deschise teste virtuale pentru același. Compania spune că dezvăluirea în metavers a lui Nissan Sakura a fost concepută pentru a oferi spectatorilor săi o experiență unică folosind efecte imersive de sunet și lumină. A fost difuzat simultan și pe canalul YouTube al Nissan, deși numai în limba japoneză.

Metaversul se dezvoltă foarte repede

Nissan spune că această inițiativă reflectă extinderea prezenței sale în metavers și crearea mai multor oportunități de a comunica digital cu clienții. Comentând despre Sakura, vicepreședintele executiv Nissan, Asako Hoshino, a spus că „noul Sakura urmează LEAF și Ariya ca un vehicul electric de masă. Credem că va schimba jocul pentru piața japoneză și va face vehiculele electrice mult mai accesibile clienților din Japonia.”

Vorbind despre specificațiile sale, noul Nissan Sakura EV primește un acumulator de 20 kWh cuplat cu un motor electric care dezvoltă 47 kW (63 CP) și 195 Nm cuplu maxim. Se pretinde că acest vehicul electric oferă o autonomie de rulare de până la 180 km per încărcare și poate fi alimentat de la 0 la 80% în doar 40 de minute folosind un încărcător rapid. Are un preț de la 2.333.100 de yeni în Japonia, ceea ce înseamnă aproximativ 17.163 de euro.

Citește și: