Președintele Finlandei a ajuns la spital, din cauza simptomelor de Covid-19

Președintele Finlandei a ajuns la spital, din cauza simptomelor de Covid-19

Președintele Finlandei a ajuns la spital. Sauli Niinisto se confruntă cu simptome prelungite ale virusului SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții biroului șefului de stat.

Șeful de stat al Finlandei, internat în spital. Sauli Niinisto nu mai scapă de simptomele COVID-19

„Starea preşedintelui este destul de bună”, a precizat sursa citată, adăugând că Sauli Niinisto va continua să lucreze de la distanţă.

Preşedintele Finlandei are 73 de ani și a fost depistat cu COVID în decurusul săptămânii trecute. Chiar dacă are COVID, președintele se simte bine şi continuă să lucreze de la distanţă”, preciza atunci biroul preşedintelui, adăugând că vizita oficială planificată în Norvegia pentru 21-22 aprilie s-a amânat.

Nu e singurul lider politic care s-a confruntat cu COVID. Cel care a fost într-o stare aproape critică din cauza acestui virus a fost premierul Marii Britanii Boris Johnson. Acesta s-a aflat la Terapie Intensivă din cauza infecţiei cu coronavirus, nu a fost pus pe ventilator, dar a avut nevoie de 4 litri de oxigen pe parcursul unei nopţi întregi.

Cum se prezintă situația în România. Câte cazuri de covid au fost raportate în ultmele 24 de ore

De altfel, în România, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 724 de cazuri noi COVID. 63 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

”Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 52 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.272 cu 44 mai mult față de ziua anterioară.

De asemenea, la ATI sunt internate 224 persoane, cu 3 mai mult față de ziua anterioară. Dintre cei 224 pacienți internați la ATI, 201 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 77 sunt minori, 76 fiind internați în secții, cu 5 mai mult decât în ziua anterioară și 1 in ATI, la fel ca în ziua anterioară.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.899 teste RT-PCR (2.080 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.819 la cerere) și 9.577 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.954.821 teste RT-PCR și 9.660.605 teste rapide antigenice.”, se arată în comunicat.

Citește și:
Etichete: