Premieră pentru RAR și România: super mașina pe care o poți vedea pe străzi

Premieră pentru RAR și România: super mașina pe care o poți vedea pe străzi

Un spectaculos McLaren 765LT Spider a fost verificat de Registrul Auto Român, de altfel, aceasta este prima astfel de mașină căreia i-a fost eliberată Carte de Identitate în România.

Registrul Auto Român (RAR) a anunțat astăzi că la sediul său de pe Calea Griviței din București a ajuns pentru prima dată un McLaren 765LT Spider.

„Colegii din RAR Grivița au avut plăcerea să admire unul dintre cele 765 de exemplare ale acestui model fabricat în ediție limitată: McLaren 765LT Spider. Sub capotă se află un motor V8 de 4 litri pe benzină, care dezvoltă 755 de cai putere și poate duce mașina de la 0-100 km/h în aproximativ 2.4 secunde. P.S. Este primul astfel de model pentru care eliberăm CIV până acum, probabil că nu sunt prea căutate…”, au menționat cei de la RAR.

O adevărată super mașină

McLaren a prezentat versiunea decapotabilă a supercarului 765LT la mijlocul anului trecut. Acoperișul electric retractabil este realizat complet din fibră de carbon dintr-o singură bucată. Acesta poate fi activat în doar 11 secunde, la viteze de până la 50 km/h.

Cu cei 755 CP și 800 Nm generați de un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri. Viteza maximă este de 330 km/h.

Caroseria este construită din materiale ușoare de înaltă performanță, tehnologiile avansate și fibra de carbon.

Componentele specifice de reducere a greutății includ un sistem de evacuare din titan, iar materiale folosite pentru transmisie sunt aduse din Formula 1.

În ceea ce privește interiorul, acesta este inspirat din sporturile cu motor. Cu alte cuvinte, există scaune de curse din fibră de carbon, tunel central din fibră de carbon, podea din fibră de carbon și elemente Alcantara. Pentru a economisi greutate, aerul condiționat și stereo nu sunt incluse în pachetul standard. Cu toate acestea, acestea pot fi instalate la cerere, fără costuri suplimentare.

Anul trecut prețul de start al mașinii era de 363.000 de euro.