McLaren atacă raliurile de mașini electrice: în ce competiție se înscrie

McLaren atacă raliurile de mașini electrice: în ce competiție se înscrie

Legendara echipă de F1 va achiziționa echipa Mercedes-EQ.

Actualul director al echipei, Ian James, va rămâne pentru a asigura „o tranziție lină”. Mercedes-EQ este actuala campioană mondială, iar pilotul Nyck de Vries a câștigat titlul de serie individual în 2021 pentru a finaliza sezonul câștigând tot ce se putea câștiga. CEO-ul McLaren Racing, Zak Brown, a explicat că a fost „satisfăcător” să ofere o nouă casă echipei de Formula E „lider de clasă” pe care Mercedes a construit-o. Deocamdată nu se vorbește despre o echipă de șoferi, dar colegul lui de Vries, Stoffel Vandoorne, se va muta la DS Penske sezonul viitor.

McLaren Racing caută întotdeauna să concureze cu cei mai buni și să fie de vârf în tehnologie, oferind fanilor, partenerilor și oamenilor noștri modalități noi de a fi entuziasmați, distrați și inspirați”, a spus Brown. „Formula E, ca toate seriile noastre de curse, îndeplinește toate aceste criterii.”

McLaren nu este cu siguranță străină de cursele de Formula. Fiind a doua cea mai veche echipă activă din F1, constructorul și-a făcut debutul în 1966 la Monaco. A strâns opt campionate de constructori în anii 70, 80 și 90 cu 12 campionate individuale de șoferi.

Un nume important

McLaren are, de asemenea, experiență în cursele de vehicule electrice, deoarece concurează în seria off-road Extreme E. Seria de curse este încă la început, după ce a debutat în 2021, totuși, la fel ca Formula E și Formula 1, Extreme E este, de asemenea, sub patronajul FIA, Fédération Internationale de l’Automobile.

McLaren are, de asemenea, două mașini în IndyCar sub numele de Arrow McLaren SP, o serie cu roți deschise la care a revenit în 2021, după o pauză de 40 de ani. Echipa este un efort comun între Arrow Electronics, McLaren Racing și Schmidt Peterson Motorsports.

McLaren se alătură celor de la Maserati în calitate de nume important care intră în Formula E sezonul viitor. Maserati a anunțat în ianuarie că va participa la serie, iar în aprilie a dezvăluit un parteneriat cu ROKiT Venturi Racing din Monaco.

Nissan a preluat recent, de asemenea, proprietatea integrală a echipei e.dams cu care a colaborat din 2018. În preajma E-Prix-ului de la Berlin, echipa germană ABT Sportsline a dezvăluit planurile de a reveni la Formula E sezonul viitor, iar Avalanche Andretti a anunțat că va rula sistemele de propulsie Porsche începând cu 2023.

Citește și: