Pod prăbușit în Vrancea. Autoritățile locale dau vina pe ploile din ultimele zile

Pod prăbușit în Vrancea. Autoritățile locale dau vina pe ploile din ultimele zile

Un capăt al podului peste râul Putna, care face legătura între satele Vulturu şi Vadu Roşca, s-a prăbușit, sâmbătă seara, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea. Incidentul a fost sesizat de oamenii legii în jurul orei 19,37. Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năneşti s-au deplasat la fața locului. Ploile din ultimele zile ar fi cauzat acest incident.

Revoltă în Vrancea după ce un pod s-a prăbușit

Pe DJ 204 D, județul Vrancea, una dintre extremităţile podului peste râul Putna (spre Vadu Roşca), care face legătura între satele Vulturu şi Vadu Roşca, s-a surpat. Autoritățile locale dau vina pe precipitațiilor din ultimele zile. Se pare că unul dintre maluri a fost mâncat de apă, ducând, astfel, la un incident nedorit. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Accesul în satul Vadu Roşca este posibil pe o rută alternativă, prin comuna Suraia, au explicat oficialii comunei. Conducătorii auto sunt rugaţi să evite zona în perioada următoare.

Cauza ar fi ploile din ultimele zile

Președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a reacționat, sâmbătă seara, pe Facebook, unde a scris că podul s-a prăbușit „în urma precipitațiilor din ultimele zile, unul din maluri fiind mâncat de apă și ducând, astfel, la un nedorit incident”.

„Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat, iar Consiliul Județean Vrancea va solicita firmei care are în lucru reabilitarea podului de la Vadu Roșca toate detaliile privind soluțiile de lucru alese în zonă, în condițiile în care de câteva zile se știa că va ploua și erau necesare măsuri suplimentare pentru protejarea lucrării”, a menționat politicianul.

Foto Adevărul
Foto Adevărul

Mai mulți experți s-au deplasat la fața locului

Specialiștii Direcției Tehnice din CJ Vrancea și reprezentanții administrației locale din Vulturu s-au deplasat la fața locului, pentru „a evalua toți factorii din cauza cărora capătul de pod s-a surpat”.

„Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar la această oră, specialiştii Direcţiei Tehnice din Consiliul Judeţean Vrancea, alături de reprezentanţii administraţiei locale din Vulturu, se află la faţa locului pentru a evalua toţi factorii din cauza cărora capătul de pod s-a prăbuşit. La faţa locului se mai află şi echipaje ale Poliţiei, care dirijează şoferii ajunşi în zonă. Deja a fost identificată o rută ocolitoare, prin comuna Suraia, iar şoferii sunt rugaţi să evite zona afectată în perioada următoare”, a anunţat Cătălin Toma.

Podul peste râul Putna, care face legătura între satele vrâncene Vulturu şi Vadu Roşca, a fost afectat la inundaţiile din anul 2005. De atunci, autorităţile locale se chinuie să-l reabiliteze.

Citește și: