Planeta pe care trăim, mai conectată ca niciodată: câți stăm pe internet, dar pe rețele sociale

Planeta pe care trăim, mai conectată ca niciodată: câți stăm pe internet, dar pe rețele sociale

În materie de conectivitate la internet, planeta noastră tinde să fie din ce în ce mai conectată la internet, iar acest trend nu face decât să se accelereze în următorii ani. Am ajuns deja în punctul în care aproximativ 63% din populația planetei petrece timp pe internet, într-o formă sau alta.

Conform datelor agregate de DataReportal, în parteneriat cu We Are Social și Hootsuite, numărul celor care folosesc servicii online este într-o creștere accelerată. Aceasta este concluzia raportului Digital 2022 April Global Statshot sintetizat în infograficul de mai jos. Dacă nu ești neapărat curios de detalii, cea mai interesantă statistică este că peste 5 miliarde de oameni folosesc internetul în 2022.

Internetul nu este peste tot

În timp ce 57% din populația totală a Pământului – 7,83 miliarde locuiesc în orașe, internetul ajunge la 63% dintre oameni. Cu alte cuvinte, mediul rural are în continuare un minus semnificativ din privința conectivității, mai ales în țările aflate în curs de dezvoltare. Chiar și așa, numărul celor conectați la internet a crescut cu aproximativ 200 de milioane.

Dintre oamenii care petrec timp pe internet, aproximativ 4,65 miliarde utilizează diverse rețele de socializare, indiferent că discutăm de Facebook, Twitter, Instagram, TikTok sau altele. Asta înseamnă că 58,7% din populația planetei are o afinitate pentru platformele menționate.

Dincolo de accesul la internet, aproximativ 5,32 miliarde au un telefon mobil, aproximativ două treimi din populația globului. Dintre aceștia, aproximativ 80% sunt utilizatori de smartphone-uri, telefoane inteligente cu conectivitate la internet.

O altă statistică un pic șocantă vizează numărul de ore pe care persoanele care au descoperit internetul îl petrec online, este vorba de 6 ore și 53 de minute. Dacă trăiai cu impresia că tu petreci cel mai mult timp pe internet, merită să ai în vedere că media în Filipine și Africa de Sud este de peste 10 ore pe zi. În mod aproape previzibil, aproximativ 92,4% dintre cei care utilizează internetul îl accesează și de pe telefonul mobil.

Citește și: