Pensiile românilor, pretext de campanie electorală: anunțul populist care-i va costa scump pe pensionari

Pensiile românilor, pretext de campanie electorală: anunțul populist care-i va costa scump pe pensionari

Într-o perioadă în care tot mai mulți români se chinuie să facă față scumpirilor legate de facturile energie, dar și a celor la carburant sau alimente, oficialii români au început deja o campanie electorală agresivă, încărcată de promisiuni populiste.

În teorie, conducerea României, la această oră, cade în sarcina unei alianțe de guvernare formată din PSD, PNL și UDMR. În practică, fiecare trage pentru el când vine vorba de anunțurile referitoare la traiul românilor de zi cu zi. De parcă nu se iau deciziile la comun, miniștri PSD sunt cei mai vocali în a face promisiuni populiste despre pensii, salarii și nu numai. Cea mai recentă dovadă în acest sens a venit de la ministrul Muncii și Protecției Sociale, membru al Partidului Social Democrat.

Ce se întâmplă cu pensiile a milioane de români

Într-o postare pe Facebook făcută la mijlocul acestei săptămâni, ministrul Marius Constantin Budăi a promis că, atâta timp cât el va fi ministru al Muncii și Protecției Sociale, nu va micșora nicio pensie în România. Un pic ciudat este însă că niciun oficial administrativ, în niciun context, nu a spus că pensiile vor fi micșorate. Singurele dezbateri au fost legate de procentul de creștere a pensiei, pe care Budău la evitat în postarea sa de pe rețeaua de socializare.

Mai mult decât atât, dacă vrei să cauți conotația negativă a acestui anunț, în timp ce mai mulți parlamentari USR speră să obțină desființarea pensiilor speciale, măcar pentru anumite categorii de recipienți, PSD-istul insistă că nu va micșora nicio pensie, inclusiv cele speciale.

”Cât sunt în funcția de ministru al Muncii nu va scădea nicio pensie în România, ba, dimpotrivă, mă voi lupta ca pensiile părinților și bunicilor noștri să crească.
Altfel, salut adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind instituirea unui salariu minim la nivel european, care va fi 50% din salariul mediu! De când a reintrat la guvernare PSD a susținut, prin Ministerul Muncii, adoptarea acestei Directive, căreia alții, care au guvernat înainte, i s-au opus!
Rămân consecvent ideii “Oamenii, în primul rând!”.”, a insistat ministrul Muncii în postarea de pe Facebook.