Pandemia a schimbat până și asta la români: din fericire, noul obicei e unul foarte bun

Pandemia a schimbat până și asta la români: din fericire, noul obicei e unul foarte bun

Pandemia de coronavirus a adus multiple schimbări în comportamentul românilor. Conform studiilor, am devenit mai cumpătați cu banii, mai interesați de investiții, mai dornici să explorăm opțiunile de muncă de la distanță, dar schimbările nu se opresc aici. Conform celor mai recente analize, pandemia a mai adus românilor un obicei cât se poate de bun.

Se pare că, în ultimul timp, a crescut interesul pentru sănătate. Românii devin din ce în ce mai dornici să se intereseze despre aspecte legate de sănătate, de boli, de nutriție, etc.

Acest obicei adoptat la scară tot mai largă se reflectă în volumul căutărilor pe internet a acestor informații, pe care cu toții ar trebui să le stăpânim, măcar la nivel de bază, de cultură generală.

Nu mai suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană

Analiza realizată de Eurostat arată că în 2020, românii erau pe ultimul loc în Uniunea Europeană, la căutarea pe internet a informațiilor legate de boli sau nutriție.

Acum, după doi ani de criză sanitară pandemică, lucrurile s-au schimbat și am reușit să-i devansăm pe bulgari și să se luăm locul în acest clasament.

Astfel, în ultimul an a crescut ponderea românilor care caută pe internet astfel de informații, de la 28% în 2020 la 40%.

Bulgaria este acum ocupanta ultimei poziții, cu un procent de doar 36%.

Trebuie menționat faptul că, la nivelul întregului bloc comunitar, vorbim despre o medie de 55%, însă există state unde această medie este depășită cu brio. De exemplu, avem exemplul Finlandei, ai cărei cetățeni sunt deosebit de interesați de sănătatea lor. Aici, procentul este unul uriaș, de 80%, dintre cei cu vârsta între 16 şi 74 de ani.

În mod surprinzător, procente foarte mici regăsim și în state din vestul Europei, acolo unde nivelul de trai al cetățenilor este unul ridicat și unde economia națională înregistrează performanțe, în general. Un exemplu în acest sens este Germania, cu un procent ușor mai mare decât cel înregistrat de țara noastră, respectiv 45%.

Citește și: