Pakistan: Un elicopter al armatei a dispărut. Avea la bord un general și cinci ofițeri

Pakistan: Un elicopter al armatei a dispărut. Avea la bord un general și cinci ofițeri

Un general cu trei stele și alți cinci ofițeri participau la operațiunile de ajutorare a inundațiilor când elicopterul lor a pierdut contactul cu controlul traficului aerian. Eforturile de salvare au fost îngreunate din cauza vremii nefavorabile. Un elicopter militar pakistanez cu șase persoane la bord, inclusiv un general de armată, a dispărut luni.

Elicopter de salvare dispărut

Elicopterul aviației armatei participa la o operațiune de ajutorare a inundațiilor în sud-vestul țării.

„Un elicopter de aviație al armatei pakistaneze care participa la operațiuni de ajutorare a inundațiilor în Lasbela, Balochistan, a pierdut contactul” cu controlul traficului aerian, a precizat armata într-un comunicat.

Acesta a precizat că printre cei aflați la bord se numără „comandantul Corpului 12 care supraveghea operațiunile de ajutorare a inundațiilor din Balochistan”, referindu-se la cel mai înalt oficial al armatei din regiune.

Declarația nu a oferit detalii despre ce s-ar fi putut întâmpla cu elicopterul.

Pe lângă comandantul Corpului de armată, generalul-locotenent Sarfraz Ali, directorul general al Pazei de Coastă pakistaneze, generalul de brigadă Amjad Hanif Satti, și doi maiori se aflau, de asemenea, la bord, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de informații pentru agenția de presă Reuters.

Elicopterul nu a mai fost văzut de când a început operațiunea de salvare, a declarat un oficial al poliției, Pervez Umrani.

După ce vremea nefavorabilă a întrerupt căutările, echipajele urmau să reia căutările marți dimineață, a adăugat el.

Echipajele îl caută în continuare

Armata a fost implicată în eforturile de salvare și de ajutorare după ce ploile musonice peste normalul perioadei și inundațiile mortale au lovit Pakistanul, ucigând sute de persoane și provocând pagube în provincia sudică Balochistan.

Premierul Shahbaz Sharif a calificat incidentul drept „alarmant”. El s-a deplasat în provincie în cursul zilei de luni pentru a inspecta activitățile de salvare.

„Întreaga națiune se roagă la Allah Atotputernicul pentru siguranța, securitatea și întoarcerea acestor fii ai țării care au ieșit să ajute victimele inundațiilor”, a scris Sharif pe Twitter.

Pe fondul pierderilor de vieți omenești și de bunuri, în Pakistan sunt așteptate mai multe ploi în această săptămână. Sezonul musonic al țării se desfășoară din iulie până în septembrie.