Orașul din România recomandat ca destinație de englezi, o adevărată bijuterie a Europei cu multe festivaluri

Orașul din România recomandat ca destinație de englezi, o adevărată bijuterie a Europei cu multe festivaluri

România tinde să fie din ce în ce mai atractivă pentru turiștii străini, atât din prisma turismului rural, cât și a unei mâini de orașe dezvoltate la nivel european, cu o serie stufoasă de oportunități, atât pentru locuitorii lor, cât și pentru cei care le calcă pragul.

Cotidianul britanic The Independent a publicat de curând o recomandare foarte laudativă legată de România printr-un articolul construit în jurul municipiul Cluj Napoca. Aceasta este descris precum ”o bijuterie cu un centru medieval frumos și cu un calendar plin de festivaluri”.

Britanicilor li se recomandă Clujul

Orașul Cluj face subiectul unui editorial turistic publicat în urmă cu câteva zile, iar articolul include un ghid de recomandări pentru englezii care decid să ajungă în vacanță în România. Astfel, poți să afli unde poți să bei sau să mănânci bine în Cluj, dar și unde poți merge la cumpărături.

„Napoca era numele cetăţii romane care stătea aici acum vreo 2.000 de ani, iar rostirea numelui «Cluj-Napoca» cu voce tare este ca şi cum ai spune mamei tale pe numele ei complet la o cafea”, se menționează în articolul în limba engleză.

Același material insistă pe faptul că centrul orașului Cluj „găzduieşte un oraş vechi plin de viaţă şi, departe de a fi aglomerat de vampiri, străzile de aici servesc oamenii. Gândiţi-vă la restaurantele la modă ascunse pe alei şi la barurile aglomerate de pe străzile înguste, pietruite, care se luminează noaptea.    Adăpostul celei mai mari universităţi din România, acesta este un oraş studenţesc în care cultura prosperă, iar priveliştile asupra râului Someşul Mic, împreună cu arhitectura barocă şi gotică, sunt la doar câţiva paşi. Dacă aveţi câteva zile libere, orice parte a unei excursii la castelul lui Dracula sau natura de dincolo, puteţi conta pe Cluj pentru a impresiona”, mai notează notează The Independent.

Pe lângă referința la Dracula și vampiri, materialul atrage atenția asupra obiectivelor turistice – Catedrala gotică Sfântul Mihail, Muzeul Naţional de Artă sau casa în care s-a născut Matei Corvin, fost rege al Ungariei, dar și asupra festivalurilor. În mod previzibil, sunt menționate cel mai mare festival din Europa de Est, Untold, distins cu numeroase premii internaţionale, Electric Castle, Jazz in the Park şi TIFF.

Citește și: